Agenda

Jubileumconcert B.A. Leffers, 50 jaar ondernemer
Grote Kerk WildervankDatum: 
vrijdag 14 juni 2019 20:00

 

Zang_Wildervank.jpg

Op vrijdag 14 juni vanaf 20:00 uur, organiseert de Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank samen met Bé Leffers dit concert voor iedereen die, net als hij, houdt van muziek waarbij het orgel een rol speelt. Bé is dit jaar 50 jaar ondernemer, hier past een uitbundige viering bij volgens hem. Als bestuurslid van de concertcommissie draagt hij de jongere generatie muziektalenten een warm hart toe, vandaar dat hij een aantal musici heeft uitgenodigd die indruk hebben gemaakt in de afgelopen jaren. Het repertoire zal bestaan uit klassieke muziek voor een breed publiek, met name de muziek van Handel zal een prominente rol spelen.

Het Walcker-orgel van de Grote Kerk in Wildervank is uitermate geschikt voor de muziek van de componist Handel. De mogelijkheden om met zachte klanken de zangstemmen te begeleiden en in de solowerken alle registers te gebruiken zullen ten volle benut worden door de organist. Samen met de goede akoestiek van de kerk zal dit een mooie combinatie geven.

De uitvoerenden zijn: Alina Rozeboom (sopraan), Roele Kok (bariton) en Jochem Schuurman (organist/begeleider).

Alina.jpg

Over Alina
"Tijdens mijn studie aan het Prins Claus conservatorium in Groningen heb ik zangles gehad van Marion van den Akker. Na mijn afstuderen wilde ik mij graag nog verder ontwikkelen daarom heb ik les genomen bij Marjan Kuiper en Renate Arends. Al tijdens mijn studie ontdekte ik dat het me veel plezier en voldoening geeft om anderen te helpen hun stem te ontwikkelen. Daarom heb ik altijd in zowel mijn lespraktijk als mijn solistische carrière geïnvesteerd. Het is mijn ervaring dat mensen met kleine aanwijzingen en positieve bemoediging veel meer uit zichzelf en hun zingen kunnen halen. Dat geeft veel plezier, ook voor mij!"

Roele.jpg

Roele Kok (*1988)
Studeerde piano aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij studeerde daar in 2010 af bij Paul Komen. Hij begon met zingen in 2008 en vanaf 2009 studeerde hij klassieke zang, eveneens aan het Prins Claus Conservatorium. Zijn docenten waren Anneloes Volmer, Marion van den Akker en Hanneke de Wit. Hij sloot deze studie in juni 2014 succesvol af. Momenteel wordt hij gecoached door Marcel Boone. Roele is actief als solist en als koorzanger bij de Nederlandse Bach Academie, Consensus Vocalis en het koor van de Nationale Opera.

JochemSchuurman.jpg

Jochem Schuurman (*1989)
Kreeg van 1997 tot 2007 orgellessen van Johan G. Koers. Vervolgens studeerde hij bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, alwaar hij in juni 2013 cum laude afstudeerde als Master of Music. Sinds 2016 wordt Jochem Schuurman gecoacht door zijn oud-docent Johan G. Koers. Jochem Schuurman is titulair organist van de Martinikerk te Franeker en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Van Dam-orgel uit 1842. Als uitvoerend musicus geeft hij concerten als solist, maar ook als begeleider van andere musici en is hij bovendien regelmatig betrokken bij premières van nieuwe composities. Verder is Jochem Schuurman actief als orgel- en pianodocent en werkzaam als artistiek adviseur voor de Stichting Organum Frisicum.

De Monument- en Concertcommissie nodigt je van harte uit om deze avond te komen genieten van een gevarieerd programma. Na afloop mag je een vrije gift geven t.b.v. de M&C cie.

Grote Kerk, Raadhuisstraat 8, 9648 JV  Wildervank

Website: www.walckerwildervank.nl
Email: info@walckerwildervank.nl
Facebook: www.facebook.com/walckerwildervank/