Agenda

Film Le Grand BainDatum: 
maandag 3 juni 2019 20:00

 

Le-Grand-Bain_ps_1_jpg_sd-low.jpg

Franse hartverwarmende hitkomedie ‘Le grand bain’ over sneue mannen die samen schoonzwemmen. 

Een depressieve gezinsvader, al jaren gestrand op de bank. Een opvliegerige fabrieksdirecteur die half in scheiding ligt. Wat zou nog betekenis kunnen geven aan het leven van deze en zes andere, tamelijk hopeloze vijftigers? Natuurlijk, een wekelijkse les synchroonzwemmen.

Zijn teamgenoten zijn mannen van middelbare leeftijd met buikjes, haar op de rug en allerlei problemen in hun privéleven en carrière. Bertrand is al twee jaar werkloos en slikt antidepressiva, Laurent zit verstrikt in zijn eigen negativisme, muzikant Simon sappelt in de marge en zwembadverkoper Marcus is bijna failliet. Om aan hun problemen te ontsnappen trainen ze een paar keer per week onder leiding van Delphine, een oud-zwemkampioene die zo haar eigen sores heeft. Na afloop blowen ze in de sauna terwijl ze hun chagrijn delen.

De climax van Le grand bain, waar geduldig naar toe wordt gewerkt, speelt zich af in Noorwegen, waar het kampioenschap synchroonzwemmen voor mannen plaatsvindt. Menig man in midlifecrisis zal stiekem een traantje wegpinken bij het zien van de schoonzwemfinale, op de klanken van Phil Collins’ jarentachtighit Easy Lover.

Datum:  3 juni 2019
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 7,50 ( niet leden )

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa,
geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl