Agenda

Blueprint met singersongwriter Suzanne Jarvie en
duo Kate Fenner / Chris BrownDatum: 
vrijdag 17 mei 2019 17:00 tot 19:00

 

_MG_5855.jpg

Op vrijdag 17 mei wordt de laatste live aflevering van het 21e seizoen van het roots radioprogramma Blueprint opgenomen vanuit Grand Café Java in Veendam op het bekende tijdstip van 17.00-19.00 uur. De sessies worden verzorgd door singersongwriter Suzanne Jarvie uit Toronto en het duo Kate Fenner / Chris Brown uit New York.

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis.

Via de stream op www.rtveen.nl is het programma elke zondag te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl en www.rtveen.nl


Suzanne Jarvie
Acht jaar geleden was Suzanne Jarvie nog werkzaam als advocaat en was ze bovendien moeder van vier kinderen. Toen haar oudste zoon in 2011 na een ongelukkige val in coma raakte en de vooruitzichten uiterst somber waren, ontdekte Suzanne Jarvie de singer-songwriter in zichzelf. Ze begon met het schrijven van songs en debuteerde uiteindelijk aan het einde van 2014 met het prachtige Spiral Road, dat met superlatieven werd ontvangen. Vier jaren zijn verstreken sinds het debuut van Suzanne Jarvie, maar op “In The Clear” lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Ook op haar tweede plaat werkt de Canadese singer-songwriter samen met de talentvolle producer Hugh Christopher Brown. De eveneens uit Toronto afkomstige muzikant en producer heeft In The Clear voorzien van een sfeervol en stemmig klankentapijt. In tekstueel opzicht graaft de singer-songwriter uit Toronto nog wat dieper dan op haar debuut. Ze zoomt nog wat verder in op het noodlot dat haar inspireerde tot het schrijven van haar eerste songs (haar zoon overleefde het ongeval overigens) en vertelt verhalen die de songs op de plaat voorzien van emotie en diepgang. In The Clear is een rootsplaat van een zeldzaam hoog niveau en het is een rootsplaat waarop alles klopt. De productie is prachtig, de instrumentatie sfeervol en trefzeker, de verhalen zijn mooi en indringend en de songs zijn aansprekend.


Kate Fenner and Chris Brown
Tevens zal de Canadese muzikante Kate Fenner, inmiddels wonend in New York, haar opwachting maken in Blueprint. The New York Times beschrijft haar vocale stijl als “A lusty, alternative, Joni Mitchell-ish sound." Ze deed de leadvocals in de Canadese alternative rockband Bourbon Tabernacle Choir 9’80- ‘900. Na opheffing van de band bleef ze toeren met bandlid Chris Brown. Toerde met The Tragically Hip. Erna de release van haar 1e soloalbum: “Horses and Burning Cars” . In 2017 verscheen haar meest recente album “Middle Voice.” Een mooi album met een prachtcover van Dylan. Dit album is nu door het Nederlandse Continental label opnieuw uitgebracht. Kate Fenner maakt tijdens deze toer haar debuut op de Nederlandse podia.