Agenda

Wraakthriller met onherkenbare Nicole Kidman in Filmhuis



Datum: 
maandag 13 mei 2019 20:00

 

Mei 13 Destroyer_st_1_jpg_sd-high.jpg

Wraakthriller met onherkenbare Nicole Kidman in Filmhuis

Voor het misdaaddrama Destroyer transformeerde de altijd sprankelende Nicole Kidman in een aan lagerwal geraakte 'dirty cop'. De actrice is bijna onherkenbaar, dankzij het uitmuntende werk van de make-upafdeling. Ze oogt als een crackjunk, die zojuist onder een brug vandaan is gekropen - bleke en gevlekte huid, ingevallen wangen en zwart omrande ogen. De uiterlijke transformatie van Kidman is verbluffend en roept herinneringen op aan Charlize Theron, die in Monster eveneens elke vorm van ijdelheid liet varen en zichzelf als een lelijke vrouw durfde te presenteren.

Bell (Nicole Kidman) is een ploertige, grofgebekte, zwaar drinkende vrouw die met iedereen ruzie zoekt, zit het meest in de knoop met zichzelf. Kidman speelt FBI-agente Erin Bell, een getraumatiseerde vrouw die verknocht is geraakt aan de fles en een wankele relatie onderhoudt met haar tienerdochter.

Ze hield een trauma over aan een faliekant mislukte undercoveractie van jaren terug. Ze moest als jonge agente undercover in een bende in de woestijn van Californië met tragische resultaten als gevolg. Haar kwelgeest van destijds laat via een moordzaak van zich horen. Bell heeft een persoonlijke rekening te vereffenen. Ze beseft echter niet dat deze actie haar hele leven voor altijd zal veranderen. Nooit eerder zagen we de actrice zo bikkelhard en meedogenloos te werk gaan als in de film van Karyn Kusama.

Datum: 13 mei 2019
Aanvang: 20.00 uur
Toegang:  € 7,50 ( niet leden )

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa,
geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl