Agenda

Hollywoods bekendste duo Stan en Ollie in FilmhuisDatum: 
maandag 25 maart 2019 20:00

 

Maart 25 Stan-Ollie_st_1_jpg_sd-high_©-2018-Entertainment-One.jpg

‘Ach, je weet hoe hij is’, antwoordt Stan Laurel (Steve Coogan) op de vraag van zijn vrouw hoe het met Oliver Hardy gaat. Hardy (John C. Reilly) zegt iets soortgelijks tegen zijn eigen vrouw. ‘Nou ja, je kent Stan.’

Meer woorden hebben ze niet nodig, de twee komieken die decennialang een duo vormden. Laurel en Hardy zijn, of er een camera in de buurt is of niet, volledig op elkaar ingespeeld. Ze zijn vertrouwd met elkaars zwakheden. Hardy, de dikke, gaat graag een potje golfen, wedt op racepaarden, eet en drinkt te veel en o ja, trouwen en scheiden doet hij ook iets te vaak. Verder maakt hij zich over weinig zaken druk, in tegenstelling tot Laurel, de dunne, die alles bij voorkeur tot in de puntjes regelt.

Met hun hoogtijdagen ver achter zich, plannen Stan Laurel en Oliver Hardy een laatste theatertour door het naoorlogse Engeland en Ierland. Ondanks de hoge druk en de hectische planning, maar met de steun van hun vrouwen Lucille en Ida herontdekken ze de liefde voor het optreden en voor elkaar wanneer ze de harten van hun publiek opnieuw proberen te stelen met hun komische acts.

Die twee, samen dansend, maken Stan & Ollie tot een traktatie.

Datum: 25 maart 2019
Aanvang: 20.00 uur
Toegang:  € 7,50 ( niet leden )

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl