Agenda

Sergei Bolotny & Keiko Sakuma
Topmusici van wereldklasseDatum: 
zondag 24 maart 2019 15:00

 

Sergei Bolotny.JPG

Sergei Bolotny - viool en Keiko Sakuma - piano, zijn door hun hoogstaande virtuositeit en muzikaliteit zeer geziene musici binnen het Huis voor de Kunst. 
Het is niet voor niets dat dit muzikale echtpaar ook dit jaar een prachtig samengesteld kamermuziekconcert vol passie voor u zal gaan uitvoeren. Een meester-violist en een pianiste van topklasse met een uitstekende internationale reputatie. Ga daar maar eens rustig voor zitten om uitzonderlijk van te genieten!

Sergei Bolotny werd in 1975 geboren in Tschernowitz, Oekraïne. Na zijn conservatorium opleiding volgde Bolotny lessen in Wenen met als specialisatie: kamermuziek. Tijdens deze periode in Oostenrijk speelde Bolotny in talrijke ensembles en orkesten waaronder het 'Wiener Streichquartett', de 'Wiener Bachsolisten' en het 'Metro Trio'. Sergei Bolotny won vele prestigieuze prijzen op internationale concoursen. In 2010 werd Sergei Bolotny benoemd tot 2e plv. concertmeester bij het Noord Nederlands Orkest. Sergei Bolotny is tevens concertmeester bij het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO)

Keiko Sakuma werd in Tokio geboren en begon met haar pianostudie al op jonge leeftijd op de Kunitachi Junior High School en de High School of Music in Japan. Aldaar won Sakuma in 2004 de eerste prijs bij een Nationaal Ensembleconcours. Vervolgens ging zij naar Europa. Na haar eerste eindexamen piano in 2008 aan het Mozarteum in Salzburg , studeerde Sakuma verder aan de Universiteit in Wenen alwaar ze in 2009 het examen voor pianokamermuziek behaalde. Keiko Sakuma treedt regelmatig op als soliste en begeleidster. Tevens treedt Keiko Sakumo met verschillende ensembles op in Oostenrijk, Duitsland, Italië, Kroatië, Bulgarije, Slovenië, Japan, USA en sinds 2012 ook in Nederland.

Programma

 • Beethoven Sonata No. 8 Op.30 No. 3 
  I.Allegro assai II. Tempo di
  Menuetto ma molto moderato e grazioso
   III. Allegro vivace
   
 • Bela Bartok Rapsody No. 1
  I."Lassu" Moderato
   II. "Friss" Allegretto moderato
   
 • Pauze
   
 • Johannes Brahms Sonata No. 2 Op. 100
  I.Allegro amabile II.Andante
  tranquillo​
   III.Allegretto grazioso( quasi Andante)  
   
 • Camille Saint-Saëns  Introduction and Rondo Capriccioso Op.28

Zondag 24 maart 2019
Aanvang: 15:00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)
Huis voor de Kunst, Stationsstraat 10 te Veendam

Entree: 15,00 p.p. incl. koffie, thee en heerlijke traktaties (kinderen t/m 15 jaar gratis)

Reserveren kan via www.huisvoordekunst.com/evenementen