Agenda

Becoming Astrid in Filmhuis vanBeresteyn



Datum: 
woensdag 27 maart 2019 19:30

Bibliotheek Veendam en Filmhuis vanBeresteyn tonen woensdag 27 maart, in het kader van de Boekenweek 2019, de film Becoming Astrid, een biografisch drama over de jonge jaren van schrijfster Astrid Lindgren.

Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven.

Boekenweek 2019
Van zaterdag 23 tot en met zondag 31 maart vindt de 84ste Boekenweek plaats. Dit jaar is het thema De moeder de vrouw. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap.

Kaartverkoop
De speciale filmavond op woensdag 27 maart start om 19.30 uur met een inleiding van Jolanda Robben (Bibliotheek Veendam). De film start om 20.00 uur. Kaarten ( á € 7,50 ) zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa van Cultuurcentrum vanBeresteyn of via www.vanberesteyn.nl/becoming-astrid.