Agenda

Komedie film Woman at War in Filmhuis VeendamDatum: 
maandag 18 maart 2019 20:00

 

maart 18 Woman-at-War_st_3_jpg_sd-high.jpeg

Zo precies als ze haar koor dirigeert, zo vakkundig haalt vijftiger Halla (Halldóra Geirharðsdóttir) hoogspanningsmasten neer. In haar eentje, met pijl en boog. Dat doet ze met goede bedoelingen; haar acties zijn gericht tegen de lokale aluminiumindustrie, die in haar ogen ernstig het milieu in haar land bedreigen. 

Woman at War van de IJslandse regisseur Benedikt Erlingsson (Of Horses and men, de komisch-absurdistische uitvergroting van de IJslandse liefde voor paarden), begint met zo’n sabotageactie. Het is de vijfde keer dat Halla een hoogspanningsmast opblaast en de media staan bol van de geruchten over wie er achter de aanslagen zouden kunnen zitten. Met hulp van de CIA maken de IJslandse autoriteiten jacht op de onbekende dader(s) en gissen zij naar motieven. Is het opblazen van de hoogspanningsmasten het werk van politiek of religieus gedreven fanatici? Een door IJsland fietsende jonge Zuid-Amerikaan in een Che Guevara-T-shirt is al snel verdacht. Dat een vrouw als Halla, die in haar vrije tijd een dorpskoor dirigeert, de dader is, ligt buiten het voorstellingsvermogen van de autoriteiten.

Halla is vastberaden om de vervuilende aluminiumindustrie aan banden te leggen, totdat ze te horen krijgt dat ze een kind kan adopteren. Kiest Halla ervoor om moeder aarde te redden of om zelf moeder te worden? 

Datum: 18 maart 2019
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 7,50 ( niet leden )

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl