Agenda

Bijeenkomst over diagnose autisme en nu?Datum: 
maandag 11 februari 2019 19:00

 

uitnodiging.png

Autisme heeft een grote invloed op iemands leven. Niet alleen voor de persoon met autisme zelf, maar zeker ook voor naasten en mantelzorgers. Wat kunt u doen? Waar kunt u terecht voor hulp? Steunpunt Mantelzorg Compaen organiseert een thema-avond voor mantelzorgers, familie en andere geïnteresseerden uit de gemeente Veendam en Pekela. 

Ellen Diemers, consulent Jeugd van MEE Groningen en ervaringsdeskundige, neemt u mee in de wereld van Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Wat wordt er in de maatschappij verwacht van jongeren die ouder zijn dan 18? Wat wordt er van de ouders verwacht? Wat kan er anders gaan bij de ontwikkeling naar zelfstandigheid als je ASS hebt? Wat vraagt dat dan van de omgeving en eventuele hulpverlening? Welke mogelijkheden zijn er zoals op het gebied van hulp en ondersteuning?

Deze vragen en meer komen aan bod. Uiteraard is er voldoende tijd om ervaringen uit te wisselen en met elkaar in gesprek te gaan. Komt u ook? 

Datum:            Maandag 11 februari 2019
Tijd:                 Van 19.00–21.00
Locatie:           Compaen, Jan Salwaplein 3, Veendam, ingang Ontmoeting
Toegang:         Gratis
Opgeven:        Vóór 8 februari

Meld u aan via telefoonnummer 0598–698119 of mail naar smustafa@compaenveendam.nl 

De bijeenkomsten worden in samenwerking met Compaen, de NVA Groningen/Drenthe en Autisme Netwerk Groningen georganiseerd.