Agenda

Lezing Meester Mark in Bibliotheek VeendamDatum: 
woensdag 13 februari 2019 19:30 tot 21:30

 

Meester Mark.jpg

Hoe kom je als leerkracht heelhuids én met plezier en energie het schooljaar door? Woensdag 13 februari geeft Mark van der Werf, beter bekend als Meester Mark, een lezing in Bibliotheek Veendam.

Na een baan in de journalistiek gooide Mark van der Werf in 2011 het roer om en werd leerkracht op een basisschool. Terwijl zijn leerlingen met lijmpotjes voetbalden verzoop Meester Mark in zijn administratie; binnen twee jaar hield hij het onderwijs voor gezien. Maar sindsdien heeft hij honderden leraren gesproken over de vraag hoe zij wél het hoofd boven water houden.

Tijdens deze lezing in Bibliotheek Veendam vertelt Meester Mark daarom niet alleen over zijn eigen onderwijservaringen. Hij deelt ook de verhalen en tips van een heleboel andere juffen en meesters die - ondanks de soms enorme werkdruk - nog altijd met ontzettend veel plezier én energie lesgeven. Wat is hun geheim?

Uiteraard komen er ondertussen een heleboel kinderlogicaplaatjes langs, en staat hij ook nog even stil bij zijn nieuwe boek 'Schoolpleinmoeders'. Want van hen valt natuurlijk ook van alles op te steken.

De lezing in Bibliotheek Veendam start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Kaarten, € 10,- per persoon, kunnen worden besteld via veendam@biblionetgroningen.nl.