Agenda

Dulfer Plays Blues in vanBeresteyn



Datum: 
vrijdag 8 februari 2019 20:15

 

feb 8 Promobeeld Dulfer Plays Blues - liggend CMYK - fotografie Gerard Wessel.jpg

Nederlands bekendste saxofonist Hans Dulfer komt naar Veendam! Voor het eerst in zijn omvangrijke carrière gaat Hans Dulfer de theaters in, en wel met muziek van bluesgenie Lead Belly.

Lead Belly heeft een grote invloed op de popmuziek. Hij inspireerde onder meer Nirvana, Frank Sinatra, Van Morrison en Elvis en is de man achter oerhits als ‘Black Betty’, ‘Midnight Special’ en ‘Goodnight Irene’. Dulfer gaat met zijn tomeloze energie het repertoire van Lead Belly te lijf, bijgestaan door onder meer zangeres Kim Hoorweg, drummer Cyril Directie en gitarist Jerome Hol en een portie sappige verhalen verteld door saxofonist Koen Schouten. 

Na een decennialange carrière die zich vooral afspeelde op festivalpodia, dancefeesten en in onstuimige kroegen, is Hans Dulfer nu voor het allereerst in zijn carrière in het theater te zien. Met een toegankelijk programma dat hem na aan het hart ligt. Want net als Dulfer was Lead Belly een selfmade man.

Lead Belly werkte vanaf zijn vijftiende als muzikant in de lokale hoerenbuurt, had op zijn zestiende twee kinderen en scheidde op zijn twintigste. Hij was sterk als een os, ontsnapte aan een chain gang, belandde geregeld in de gevangenis maar zong zichzelf steeds weer naar de vrijheid. De invloedrijkste grondlegger van blues en folk was tegelijk de meest kleurrijke.

Datum: vrijdag 8 februari
Aanvang: 20.15 uur
Toegang: € 22,50

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl