Agenda

Relatiedrama film The WifeDatum: 
maandag 11 februari 2019 20:00

 

‘Zonder deze vrouw ben ik niets’, zegt schrijver Joe Castleman (Jonathan Pryce) in het begin van The Wife, een verfilming naar het gelijknamige boek van Meg Wolitzer uit 2003, knikkend naar zijn echtgenote Joan (Glenn Close) aan zijn zijde. Terwijl de gevierde schrijver Joseph Castleman (Jonathan Pryce) zijn Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst neemt en voor een volle zaal zijn liefde voor zijn vrouw Joan (Glenn Close) uitspreekt, zien we haar gezicht betrekken. Hoe meer hij haar bewierookt voor haar geduld en haar opoffering, hoe furieuzer ze wordt. Wat is hier aan de hand?

Joan is al decennialang ‘de vrouw van’. Mocht haar leven aan de bechdeltest onderworpen worden, het zou een dikke buis opleveren. Overal wordt ze over haar man aangesproken, en wanneer ze met haar zoon, die ook schrijfambities heeft, spreekt over diens werk, wil hij vooral weten: “Wat vindt papa ervan?”

Regisseur Björn Runge (Mouth to Mouth) brengt het verhaal klassiek in beeld, maar scenariste Jane Anderson (die zich baseerde op de gelijknamige roman van Meg Wolitzer) verrast met scherpe bochten in het verhaal en uitstekende karaktertekening. The Wife is een spannend en diepgravend relatiedrama met thrillerallures, maar ook een analyse, en een ondergraving, van de traditionele rollenpatronen.

  • Volkskrant 
    Het uitmuntende spel van Glenn Close neemt veel potentiële ergernis weg uit The Wife 

Datum: 11 februari 2019
Aanvang: 20.00 uur
Toegang:  € 7,50 ( niet leden )

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl