Agenda

Groei & BLoei lezing: Lopen op hout



Datum: 
donderdag 24 januari 2019 19:30

 

Donderdag 24 januari 2019 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gegeven door Frans Meek. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei  Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 3,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 130 afdelingen en rond de 35.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 10 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportages en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Voor veel mensen is de klomp een begrip, soms heeft men er zelf nog op gelopen. Klompen hebben ook waarde als kunstobject. Klompen als kunstobject maken een belangrijk deel uit van de collectie van het Internationaal Klompenmuseum. Sinds 2009 zijn er veel Franse klompen aan de collectie toegevoegd.

Frans Meek van het Internationaal Klompenmuseum in Eelde zal aan de hand van dia's een presentatie geven over klompen in allerlei variaties van over de gehele wereld. Iedere klompenmaker heeft zijn eigen specifieke afwerking. Daaraan is voor kenners te herkennen wie de klomp gemaakt heeft. Ook zijn klompen vaak aangepast aan het beroep van de drager. Tijdens de pauze en na afloop kunt u desgewenst een boek over klompen of een souvenir aanschaffen.