Agenda

Muzikaal eerbetoon aan zangeres Gladys Knight



Datum: 
vrijdag 14 december 2018 20:15

 

dec 14 Lucretia Sings Gladys 5.png

Zangeres en actrice Lucretia van der Vloot tourt langs de Nederlandse theaters met ‘Lucretia Sings Gladys’, een muzikaal eerbetoon aan zangeres Gladys Knight. Van Der Vloot stapt in de schoenen van haar idool en vertelt met het repertoire van de Amerikaanse soul legende haar eigen levensverhaal. Over onzekerheden, bijzondere momenten en liefde.

Gladys Knight geldt als één van de grootste Amerikaanse soulzangeressen van de twintigste eeuw en past zonder twijfel in het rijtje van grote namen als Aretha Franklin, The Supremes en Etta James. Ze werd in de jaren zestig wereldberoemd nadat zij en haar formatie The Pips een contract tekenden bij platenlabel Motown. Onder andere ‘Midnight Train to Georgia’, ‘If I Were Your Woman’ en de James Bond-soundtrack ‘Licence to Kill’ behoren tot haar hits.

Lucretia van der Vloot was eerder onder andere te zien in All Stars (als vrouw van Thomas Acda), het Kopspijkers cabaret, De Marathon en De Musical en vormt daarnaast samen met Michelle David en Rocq-e Harrell al jaren het vertrouwde gezicht van de soulformatie ‘Big, Black & Beautiful’.

In een persoonlijke muziektheatervoorstelling gaat Van Der Vloot op zoek naar de paralellen van haar leven en dat van haar idool. Ze wordt daarin bijgestaan door een live band en haar eigen Pips.

Datum: Vrijdag 14 december 2018
Aanvang: 20.15 uur
Toegang: € 22,50

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl