Agenda

Lezing Tuinontwerpen en natuurlijk tuinierenDatum: 
woensdag 24 oktober 2018 19:30

 

Woensdag 24 oktober 2018 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gegeven door Rixt van Gosliga. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 130 afdelingen en rond de 35.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 10 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportages en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Rixt van Gosliga van tuinadviesbureau De Korenbloem heeft als rode draad binnen haar bedrijf het onder de aandacht brengen van de meerwaarde van groen in de tuin. Door het inrichten van tuinen met volop groen kunnen mensen van natuur dichtbij huis genieten. Het is een passie van Rixt om mensen met behulp van natuurlijk tuinieren te leren hoe je van je tuin een paradijs maakt voor planten en dieren als bijen, vlinders en vogels. Verder geeft zij ook rondleidingen in de drie noordelijke provincies zoals o.a. door stads/daktuin Kempkensberg in de stad Groningen. Haar visie op groen in de toekomst heeft zij als één van de 10 ontwerpers van het project 'De Kruidentuin van de toekomst' in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 laten blijken. Tijdens de lezing zal zij vertellen over het ontwerpen van tuinen en over natuurlijk tuinieren.