Agenda

Sergei Bolotny Trio brengen klassiek, zigeunertraditionals,
klezmer en meer in Huis voor de KunstDatum: 
vrijdag 26 oktober 2018 20:00

 

Sergei Bolotny Trio.jpg

Het Sergei Bolotny Trio brengt een breed repertoire waarin muzikale passie, improvisatie en virtuositeit een belangrijke rol spelen. De musici van dit ensemble spelen eigen bewerkingen van beroemde melodieën van over de hele wereld. 

Violist Sergei Bolotny is afkomstig uit de Oekraïne en is prijswinnaar van verscheidene internationale vioolconcoursen. Van 1998 tot 2010 verbleef hij in Wenen waar hij werkte bij verschillende grote orkesten en zich specialiseerde in kamermuziek. In 2010 werd hij benoemd tot 2e plv. concertmeester bij het Noord Nederlands Orkest (NNO). In Oostenrijk had Sergei al veel succes met zijn klezmergroep Klezmatov. Zijn passie voor lichte muziek wilde hij in Nederland graag voortzetten. Toen hij bij het NNO bassist Tim Nobel leerde kennen ontstond al gauw het idee voor een gezamenlijk ensemble. 

Tim Nobel werkt regelmatig bij het NNO en heeft een vaste aanstelling bij het Orkest van het Oosten. Daar leidt hij ook het ensemble Lite dat eerder optrad met Carel Kraayenhof. Tim is één van de weinige bassisten die klassieke en lichte muziek op professioneel niveau met elkaar combineren. Naast zijn werk als uitvoerend musicus componeert en arrangeert hij. Tim Nobel en Don Hofstee kennen elkaar onder meer van de groep Romanesca. 

Don Hofstee is een veelzijdig musicus, met een uitstekende beheersing van zowel de gitaar als de viool. Na zijn vioolstudie aan het conservatorium te Zwolle bekwaamde Don zich in de jazzgitaar en hij is sinds lange tijd een veelgevraagd musicus in Noord-Nederland.

Het aanstekelijke programma van het Sergei Bolotny Trio omvat niet alleen klassieke muziek maar brengt ook met veel passie en virtuositeit klezmer, tango en zigeunermuziek. De luisteraar zal intens kunnen gaan genieten van klassieke werken van Fritz Kreisler, tango's van Astor Piazzolla, klezmer en zigeuner traditionals èn een aantal composities van de hand van een uitstekend musicus/arrangeur en componist Tim Nobel. 

Vrijdag 26 oktober 2018
Aanvang: 20:00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Pauze met een hapje en een drankje
Entree: € 15,00 (kinderen t/m 15 jaar gratis)

Huis voor de Kunst - Stationsstraat 10 te Veendam - www.huisvoordekunst.com