Agenda

Kleintje Docu bij Filmhuis vanBeresteyn



Datum: 
zondag 22 april 2018 00:00

 

KLEINTJE DOCU copy.jpg

Het Filmhuis komt op zondag 22 april met een nieuw initiatief: Kleintje Docu. Drie korte documentaires die achter elkaar worden vertoond.

Om 10.30 uur begint de kleine docu-marathon met Mijnwerk Complex.
Deze 51 minuten durende film volgt 50 jaar na de sluiting van de kolenmijnen enkele jonge mensen, die zich in hun werk en persoonlijke leven sterk verbonden voelen met het mijnverleden.

Aansluitend om 11.35 uur wordt de 71 minuten durende Nederlandse documentaire Doof kind vertoond. Een ontroerend portret van de dove Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt. Door het gebruik van familiefilmpjes zien we hoe Tobias opgroeit. De film laat zien hoe een handicap zomaar in een rijke cultuur kan veranderen en andersom. Doof Kind is de winnaar van de publieksprijs IDFA 2017.

Tot slot, om 13.00 uur, begint, na een inleiding van Hendrik Hachmer, directeur Veenkoloniaal Museum, de korte documentaire Van Veenlust naar vanBeresteyn. De 30 minuten durende documentaire is afkomstig uit de collectie van Filmclub Dubbel 8.

In de film is een parallel montage gemaakt met soortgelijke bouwactiviteiten van Veenlust in 1976. Dit is de rode draad in de film. De film beslaat het hele proces van de bouw van vanBeresteyn, van voorbereiding tot ingebruikname.

Zondag 22 april
Entree per film: € 5,00
Passepartout: € 12,00

Losse kaarten kopen kan via www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.
Reserveren via 0598 634566 en vanberesteyn@veendam.nl
​Passepartout: alleen bij de theaterkassa.

Filmhuis vanBeresteyn / Museumplein 5a  /  Veendam /  www.vanberesteyn.nl