Nieuws

Gamewinkel Retro Future in VeendamIMG_0085.jpg

In het voormalige pand van Modelbouw Wiersema in de Kerkstraat is zaterdagmorgen Retro Future los gegaan met games, vinyl en movies. Er waren tientallen belangstellenden op af gekomen.

Han van Dongen (34) uit Groningen had anderhalve week geleden de sleutel gekregen en was meteen aan de slag gegaan. In Groningen heeft hij de online gameshop Press-Start-Games gehad. Naast de fysieke zaak is een online gedeelte in de maak.

IMG_0069.JPG

Van Dongen: “We hebben LP’s, singles, heel veel Dvd’s, en vooral heel veel games. We verkopen heel veel retro games in het algemeen, zoals Nintendo, Sega en PlayStation. Van het nieuwere spul hebben we ook wat, en gaat verder uitgebouwd worden. Veel is tweedehands en dit kan de prijs behoorlijk drukken voor iedereen”. Van Dongen neemt zelf ook gebruikte games en apparatuur in. Maar alleen wat netjes in, en geeft er garantie op.

Han heeft duizenden games, en nog lang niet alles is in de winkel. Duizenden Dvd’s liggen in de opslag en minimaal 12.000 LP’s. Geluidsapparatuur, zoals platenspelers, zal straks ook in de winkel te vinden zijn.

IMG_0090.JPG

De keus voor een pand in de leegstandsbeheer was bewust. Aanvankelijk had hij Assen op het oog, maar daar wordt niet aan leegstandsbeheer gedaan. Terug werd Veendam aangedaan. “Ik wist dat het met retro games echt leeft hier”, aldus Han. “Ik haal hier ook vaak wat op, en verkocht vaak aan mensen”.

IMG_0026.jpg

In het centrum zag hij het leegstaand pandje en had er meteen achter aan gebeld. “Er werd een afspraak gemaakt en het was heel snel geregeld. Het is precies geschikt voor mij”. De winkel is prima en hij wil het ook een beetje ruim houden zodat iedereen langs elkaar heen kan. “Ik zit al heel lang in de games en haal het ook overal vandaan. En kom heel vaak in Oost Groningen uit. Er zitten heel veel verzamelaars en gamers.

IMG_0050.JPG

Han is uiteraard zelf ook een liefhebber van gamen, en heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Hij zit in ieder geval voor drie maanden in het pand. Retro Future is op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10 tot 18 uur geopend. Donderdag van 10 tot 21 uur, en zaterdag van 10 tot 17 uur.


 
Fotoalbum: