Agenda

De Vogelvriend Veendam pakt uit met vijftigste showDatum: 
donderdag 12 oktober 2017 20:00 tot 22:00

 

 De Vogelvriend Veendam en omstreken houdt van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 oktober 2017 haar vijftigste vogeltentoonstelling. Voor het zesde achtereenvolgende jaar in de kantine van Wildervanckhal in Wildervank.

De show van De Vogelvriend is sinds jaar en dag een begrip in Veendam en omstreken. Een internationale tentoonstelling, naast de eigen leden kunnen ook liefhebbers van andere verenigingen en buitenlandse inzenders meedoen. Voor de wedstrijd zijn 275 vogels (kleur- en postuurkanaries, tropische vogels, Europese cultuurvogels, parkieten en duifjes) ingeschreven en dat is een respectabel aantal. Veendam is een tentoonstelling die er mag zijn.

Omdat er voor de vijftigste keer een show wordt gehouden pakt De Vogelvriend uit. Naast het prijzengeld van 25 euro voor elke kampioen, er zijn negen kampioenstitels te vergeven, wordt er onder de inzenders een algemeen kampioen aangewezen. Dit is de inzender met de vijf hoogst gewaardeerde vogels over alle groepen. Hij of zij kan een premie van 50 euro opstrijken. Bij gelijk eindigen komen meerdere inzenders in aanmerking voor het algemeen kampioenschap en de 50 euro premie.

Veendam is traditiegetrouw de eerste show van het seizoen in de provincie Groningen. Vogelliefhebbers hebben de gelegenheid om de resultaten van het voorbije kweekseizoen aan een eerste kritische blik van de keurmeesters te onderwerpen, om zo een beeld van de kwaliteit van hun vogels te krijgen.

Om de jeugd voor de vogelsport te interesseren bezoeken kinderen van openbare basisschool De Braskörf uit Veendam op vrijdagmorgen de show. Vooraf hebben de kinderen een kleurplaat gemaakt, voor de beste drie is er een prijs. Op de show mogen de kinderen zelf hun mooiste vogel aanwijzen.

De tentoonstelling is geopend op donderdag 12 oktober (opening) van 20.00 tot 22.00 uur. Vrijdag 13 oktober van 13.00 tot 22.00 uur en zaterdag 14 oktober van 10.00 tot 15.00 uur. De show is gratis toegankelijk.