Agenda

Bijeenkomst Mantelzorg en Autisme



Datum: 
dinsdag 26 september 2017 19:00 tot vrijdag 29 september 2017 21:00

 

Voor Mantelzorgers, familie en andere geïnteresseerden uit de gemeente Veendam en Pekela.

Dinsdag 26 september 2017 met als thema: “Hoe kan het onderwijs beter aansluiten bij kinderen met ASS?”

De gastsprekers voor de avond zijn: Aaldrik Pot (directeur Stafdienst Leerlingbegeleiding Winkler Prins), Mieke Veldink (orthopedagoog/cognitief gedragstherapeut Molendrift), Marjolein Siemons (orthopedagoog generalist Molendrift) en Bea Meindertsma van het CJG Veendam.  

Gast van de avond is Jaap Velema, wethouder gemeente Veendam.

Tijdens de avond zal informatie worden gegeven over passend onderwijs, voortgezet onderwijs, wat Centrum Jeugd en Gezin kan betekenen voor kinderen met ASS, de expertise van Molendrift, over de ondersteuningsmogelijkheden, knelpunten ideeën en verbeterpunten betreft het onderwijssysteem.

Autisme heb je nooit alleen
Autisme betekent een leven lang anders. Dat heeft gevolgen voor personen met autisme zelf. Maar zeker ook voor naasten, de mantelzorgers. Of het nu gaat om ouders, de partner, kinderen, broers/zussen, grootouders of vrienden.

Om de maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen bezoekers met elkaar praten over een leven met autisme en wat dit betekend.

U bent van harte welkom op dinsdag 26 september van 19.00 – 21.00 uur in de zaal van het ouderenwerk Compaen, ingang Ontmoeting aan het Jan Salwaplein 3 in Veendam. Graag aanmelden voor 21 september.  

De bijeenkomsten worden in samenwerking met Compaen, de NVA Groningen/Drenthe en Autisme Netwerk Groningen georganiseerd. 

Mocht u meer informatie willen of vragen erover hebben dan kunt u contact opnemen met Sjeni Mustafa van het Steunpunt Mantelzorg Compaen. Zij is van maandag tot en met donderdag aanwezig via de telefoon: 0598-698119 of mail een bericht naar smustafa@compaenveendam.nl.