Agenda

Magnesiumdagen: Ontdek de schat van Veendam



Datum: 
vrijdag 8 september 2017 18:15 tot 21:00

 

Flyer_NedMag.png

Het meeste zuivere magnesium ter wereld komt uit Veendam. Op 8 en 9 september aanstaande organiseren alle met magnesium betrokken bedrijven in Veendam samen de eerste editie van de ‘Magnesiumdagen’. Vrijdagavond vindt een gezamenlijke aftrap plaats en zaterdag wordt een uniek kijkje achter de schermen aangeboden.

Magnesiumchloride is een vorm van zout dat voor veel verschillende doeleinden gebruikt wordt. Naast de industriële en technische toepassingen kent het ook vele vaak nog onbekende belangrijke gezondheid en wellness toepassingen voor de mensheid.

Er is maar één plek ter wereld waar dit meest pure en natuurlijke magnesiumchloride gevonden kan worden en dat is; Veendam, een plek om trots op te zijn en te koesteren. De unieke omstandigheden in Veendam zorgen voor een belangrijke schat aan grondstoffen voor de hele wereld.

Om deze unieke schat van Veendam meer op de kaart te zetten organiseren alle met magnesiumchloride betrokken partijen in Veendam de eerste editie van de ‘Magnesiumdagen’. Vrijdagavond 8 september vanaf 18:30 uur zal er een centrale aftrap met spectaculaire optredens en diverse lezingen in het centrum van Veendam en het vanBeresteyn theater plaatsvinden. Inschrijving voor de lezingen is mogelijk via onderstaande website. Zaterdag 9 september zullen vanaf 10:00 uur tot 16:00 uur de deuren van o.a. Zechstein Minerals, Zechsal, North Water, IJssel technologie en Nedmag geopend zijn voor publiek. Er rijden die dag gratis bussen rond om het publiek langs de verschillende locaties te vervoeren. De magnesiumdagen zijn geheel gratis en iedereen is van harte welkom.


De lezingen zullen plaatsvinden in het vanBeresteyn theater.

18.15

Welkomstwoord door de Burgemeester op het Museumplein.

18.30 - 18.45

Spectaculaire stunts van Rick Koekoek

De nummer 1 in Nederlandse Bike Trial. Rick verbreekt wereldrecords sinds hij magnesium gebruikt.

Lezing 1:

19.00 - 19.30

 

De oorsprong; de Zechstein zee

Prof. dr. Janos L. Urai, hoogleraar Structural Geology, Tectonics and Geomechanics aan RWTH Aachen University 

Diep verborgen onder het aardoppervlak ligt de Zechstein Zee, een oerzee die ongeveer 250 miljoen jaar geleden in het noordelijke deel van Europa is ontstaan. Onbedorven door de effecten van de mens vinden we daar op een diepte van 1600 meter magnesium chloride ontstaan door 100% natuurlijke processen.

19.15 - 19.30

Spectaculaire stunts van Rick Koekoek

De nummer 1 in Nederlandse Bike Trial. Rick verbreekt wereldrecords sinds hij magnesium gebruikt.

Lezing 2:

19.45 - 20.15

 

Smart Industry

Jan Willem Sietsma, IJssel Technologie

Met de ontwikkeling van Smart Industry wordt gedoeld op de verregaande digitalisering en verweving van apparaten. In Smart Industry wordt het mogelijk uit grote en diverse informatiestromen nieuwe business te creëren op basis van nieuwe, deels op elkaar inwerkende, nieuwe technologieën zoals: big data processing, het Internet of Things, nieuwe generatie adaptieve robots, 3D printing, nanotechnologie en nieuwe sensortechnologie.

Smart Industry wordt ook wel de 4de industriële revolutie genoemd. In onze presentatie lichten we de ontwikkelingen en de impact daarvan toe.

20.00 - 20.15

Spectaculaire stunts van Rick Koekoek

De nummer 1 in Nederlandse Bike Trial. Rick verbreekt wereldrecords sinds hij magnesium gebruikt.

Lezing 3:

20.30 - 21.00

 

Het belang van magnesium voor onze gezondheid

Richard Danel, arts & voorzitter van het Magnesium Health Institute

Over het belang van magnesium voor onze gezondheid en wat de gevolgen zijn van het wereldwijde chronische magnesium tekort. Wat de oplossing is om dit tekort uit de weg te gaan. Met een kwinkslag naar de nieuwe stripheld Rik Tiktaalik!

Gedurende de gehele avond

Presentaties bedrijven & gelegenheid om te spreken met deskundigen in de foyer vanBeresteyn theater.


Kijk voor aanvullende informatie en het volledige programma op www.magnesiumdagen.nl