Herindeling Veendam Pekela Stadskanaal



Voor
45% (93 stemmen)
Tegen
51% (104 stemmen)
Geen mening
2% (5 stemmen)
Andere voorkeur
1% (3 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 205

Reacties


Tegen herindeling
Het samenvoegen van de gemeentes zorgt voor een waarde daling van de woningen in veendam en stadskanaal.
Pekela staat slecht bekend en is de goedkoopste gemeente van Nederland met koopwoningen



Hoe ziet Veendam het straks als klein duimpje tussen alle reuzen? Ik zie als inwoner de bui hangen dat we alles wat Veendam mooi maakt verliezen, hoge belasting moeten betalen om alles in stand te kunnen houden want de pot raakt een keer leeg. En ja voor herindelen dus



Het gaat niet om de inwoners, het gaat alleen maar om prestische van een aantal politici die in de geschiedenisboekjes willien terecht. Denk je nou dat onze politici ook geen pinokkioos kunnen zijn.



Die lokale partijen stemmen alleen maar tegen omdat ze geen achterban hebben in Pekela en Stadskanaal. Ze zijn veel te bang niet meer gekozen te worden. De SP is altijd tegen verandering, maar ik had van een socialistische partij toch meer verwacht. Als het waar is dat Pekela het niet alleen gaat redden dan doe je er toch iets aan en keer je ze niet de rug toe.



Wat ga ik er nu van vernemen van een Herindeling? Voor die ID kaart en rijbewijs die ik 1 keer in de zoveel jaar bij de gemeente moet zijn. Als iedereen het om ons heen doen, zal dat toch niet voor niks zijn? Als ik naar Aa en Hunze en Tynaarlo kijk in Drenthe, is elke dorp toch ook op zich zelf met 1 grote gemeente. Ik hoor daar nooit klachten vandaan komen.



In de gemeente Veendam zijn 21 raadszetels, waarvan de SP 4 zetels in 2014 heeft weten te behalen. 20 % inwoners (achterban) van Veendam hebben dus op de SP gestemd. 2 politieke partijen van de openbrief hebben 1 zetel in de Raad, maar 5 % van de inwoners ( achterban) hebben op deze partijen gestemd 1 politieke partij heeft 2 zetels in de Raad maar 10 % van de inwoners (achterban) heeft op deze partij gestemd.
dat de "lokale" partijen alleen maar tegen zouden stemmen klopt niet.!
"Akkoord van Westerlee" was oa de SP samen met VUK en een andere partij van de openbrief een groot voorstander van!



Uit angst dat de focus zakelijk en economisch op Stadskanaal zal komen te liggen en Veendam slechts een melkkoe zal worden. het zijn niet alleen de lokale partijen als genoemd in de open brief die tegen stemmen maar juist de partijen die luisteren naar hun kiezers die in een eerdere pool ook hun voorkeur al hadden duidelijk gemaakt. De opstellers van de open brief zie ik persoonlijk als de drammende kleuters van het Haagse Binnenhof die van hen verwachten te dansen naar de pijpen van verdere asociale / incompetente bezuinigingen ten koste, lees over de ruggen van de burger.



Een grote gemeente geeft meer mogelijkheden. Men moet leren denken in kansen ipv bang te blijven voor veranderingen. Door de eeuwen heen is er altijd verandering geweest, soms goed soms minder. Dat hoort erbij. Maar niets doen is ook geen oplossing. Een grote gemeente biedt veel meer kansen. Kiezen voor een paar grote sterke industrieterreinen ipv al die kleine plukjes die niets uithalen. Grote bedrijven scoren en vooral richten op duurzaamheid. Daar ligt de toekomst. Haal grote zonneparken binnen, koppel daar opslag aan, in Zuidwending (gasopslag) de koppeling met waterstof(opslag) zoeken. Zorg dat je hierin voorop loopt en dat de kennis in jouw regio komt. Van hieruit kun je dan alle kennis en kunde de wereld over laten gaan. Het is nog niet te laat, maar haast is geboden anders lopen we weer achteraan ipv voorop.
Samen sta je sterker!



We worden behoorlijk weggedrukt door het verkeerde denkbeeld van Nederland, moeten we ons hetzelf ook nog eens moeilijker gaan maken door niet samen te gaan staan in dezelfde strijd die al moeilijk te weerleggen is. Zoveel mogelijk samenwerken dat is wat er moet gebeuren.