Agenda

Liedboekmiddag over de zes zondagen vóór Pasen



Datum: 
zaterdag 25 februari 2017 14:00 tot 16:45

 

071.JPG

Liedboekmiddag over de zes zondagen vóór Pasen 

Op zaterdag 25 februari is er van 14.00 tot 16.45 in de Grote Kerk aan de J.G.Pinksterstraat 5 te Veendam een liedboekmiddag, deze keer rond liederen die passen bij de periode vóór Pasen. Deze liedboekmiddag maakt onderdeel uit van het introductieprogramma voor het nieuwe liedboek dat in 2013 in veel protestantse kerken in gebruik is genomen. Onder de 1100 liederen is heel wat nieuw materiaal en de liedboekmiddagen zijn een leuke manier om stapsgewijs kennis te maken met nieuwe vormen, teksten en melodieën.

De zes zondagen tussen aswoensdag en Pasen, de periode van ruim zes weken die vastentijd, lijdenstijd of veertigdagentijd genoemd wordt, hebben elk een eigen specifieke naam en betekenis. Zo heet de vierde van de zes zondagen ‘zondag Laetare’, dat is ‘verheug u’. De liederen die direct naar die specifieke naam verwijzen zijn meestal maar een of twee regels lang, vaak rechtstreeks afgeleid van bijbelteksten, meestal uit het boek Psalmen.  

Ieder die het leuk lijkt om mee te komen zingen is van harte welkom.

018.JPG

De liedkeus en de begeleiding is in handen van organisten Gert Jan Farenhorst en Doewe Kraster. Bij de liederen zijn korte toelichtingen en er zijn twee pauzes om de stem even rust te geven.  

Info en opgave via liedboekdagen@pknveendam.nl of via (0598) 613308.

Kosten (‘all-in’): € 5,00 / 7,50

De volgende keer is 13 mei 2017, het thema is dan ‘tussen Pasen en Pinksteren’