Nieuws

Aankomst Sinterklaas in Wildervank
met extra aandacht aan zieke kinderenIMG_9141.JPG

BETROKKENHEID - Sinterklaas en zijn pieten hadden ook de boot genomen om de kinderen in Wildervank te bezoeken. Het lag na de intocht in Veendam toch nog in de buurt. Maar de mooie rode Lomax sportauto blijft favoriet, en is de heer Venema steevast zijn chauffeur. Afgelopen zaterdag was dit alleen om de Sint naar de boot te brengen, dat aan de Bareveldkade lag.

Ook het overig rijdend materieel was weer ingezet om al die diverse specialiteitenpieten ter bestemde plaats te krijgen. De boot werd door de paardentram begeleid, gezellig vol met vrolijke pieten. En ook de VW oldtimer brandweerbus was weer paraat. Want de Sint heeft de Veendammer brandweer kinderen van kleins af zien opgroeien. Vier pieten hadden zich met hun skateboards verplaatst. Draaiorgel de Zwarte Dorus gaf de optocht een nog vrolijker tintje. Op de boot speelde het dweilorkest Wakker Worden uit Veendam er lustig op los.

IMG_9041.JPG

Sinterklaas was na een lange reis met drie flinke stormen achter de boeg blij met zijn boottocht over een mooi rustig stuk Oosterdiep. Deze was ook wel lang, een van de pieten vroeg hoeveel bruggen er nog kwamen. Maar dat wisten alleen de brugwachters, die voor een vlotte doorkomst zorgden.

Bij de opstap plek was de boot in de sluis komen varen om af te meren, maar net aan de andere kant dan verwacht. Dat betekende een stukje over de brug omlopen. Maar omdat Sinterklaas zich ook nog steeds op daken begeeft (zij het dan wel te paard), durfde hij het ook wel aan om de boot te bereiken over de smalle loopplank van de sluisdeuren. Een huzarenstukje voor de oude baas, maar vermeld moet dat hij wel ondersteuning kreeg van een van zijn pieten. Die zijn huzaren stukjes tenslotte ook meer gewend.

IMG_9086.JPG

Vanaf de Bareveldkade voer de Sint met een deel van zijn pietengevolg naar de Postkade. De boot werd begeleid door de paardentram, zoals dat vroeger ook regelmatig een stuk geweest moet zijn. Om 14 uur bereikte de boot de aanmeer plaats aan de Postkade, opgewacht door de vele kinderen. Waarvan sommigen toch wel met gespannen gezichtjes. Onder luid gezang werd de Sint met zijn diverse pieten verwelkomt, en zette hij voet aan wal.

De stoet begaf zich ontspannen door de opwachtende mensen heen naar de Muziekkoepel op het grasveld tussen de Plantsoenlaan en de Rozenlaan. Onderweg nam Sinterklaas zoals gebruikelijk weer alle tijd voor een gesprekje en het schudden van een handje.   

IMG_9302.JPG

In de Muziekkoepel werd de Sint verwelkomt door presentator Peter Prummel. Ook voorzitter Grieto Visser van de Ondernemersvereniging Wildervank heette de Sint van harte welkom.

Sinterklaas bracht nog even ter herinnering dat hij voor Quincy, en ook voor andere zieke kinderen, vorig jaar ballonnen had opgelaten. Het afgelopen jaar heeft het meisje een nier gekregen van haar moeder. Gelukkig werkt deze goed, maar door allerlei complicaties zijn de zorgen helaas niet voorbij. Maar ondanks alle tegenslagen is Quincy een vrolijk meisje, en dat geeft de familie zoveel kracht dat zij met zijn allen verder kunnen. Met haar moeder kwam zij het podium nog even op.

IMG_9383.JPG

Na mooie woorden van de Sint verzorgden zijn groepje danspieten een optreden op het podium van de muziekkoepel. Die eindelijk eens weer werd gebruikt. Sinterklaas verliet het podium en begaf zich tussen het publiek, waar de kinderen weer veel tijd kregen om een hand te geven.  

In het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum werd voor de kinderen, ouders en grootouders vanaf 15 uur een groot sinterklaasfeest gehouden. Ook hier was er weer ruimschoots gelegenheid om even met Sinterklaas een gesprekje aan te gaan, een liedje te zingen en een handje te schudden. De danspieten traden op een podium weer op en er werd een pietendisco gegeven. Sinterklaas ging samen met de kinderen weer in de polonaise. Tijdens het feest kregen ze een traktatie, en na afloop bij de uitgang nog een surprise mee naar huis.

IMG_9408.JPG

Fotoalbum: