Agenda

Jeugdkoor Hoogezand pakt uit in Kerstnachtdienst
Grote Kerk VeendamDatum: 
woensdag 24 december 2014 20:00

 

20141219_Grote_Kerk_024.JPG

Op woensdag 24 december is om 22.00 uur een kerstnachtdienst in de Grote Kerk te Veendam. Het Jeugdkoor van de Koorschool Hoogezand is te gast en zal met maar liefst 13 liederen flink van zich doen horen: vóór de dienst, in de dienst en na de dienst (buiten). 

Dirigent Wim van de Laar is zich met zijn groep twintigers al een paar maanden aan het warmdraaien voor Kerst. 'Het is een beetje raar, net terug van zomervakantie beginnen we met het oefenen van de Christmas Carrolls, maar zo gaat dat in een koor, je werkt al gauw een maand of drie, vier, soms nog langer, vooruit.' Bij de samenzang zal het overbekende 'Ere zij God' uiteraard niet ontbreken. 

Voor organist Wim Vast, na 9 maanden weer terug op de orgelbank, is het heel speciaal juist in deze dienst te mogen spelen. 'Voor nogal wat mensen is dit de enige dienst van het jaar dat ze in de kerk komen, dan wil je er ook echt wat moois van maken en zorgen dat iedereen zich welkom voelt, toch? Alle medewerkenden zetten hun beste beentje voor, en ik verheug me op al het moois dat komen gaat.' 

De overweging in de kerstnachtdienst is dit jaar over Johannes 1 en wordt verzorgd door van dominee Jan Kortleve, vaste predikant van de Protestantse Gemeente Veendam.

Voor kinderen is er diezelfde avond om 18.30 de speciale kinderkerst-kerkdienst met als voorganger Yde Zagema en als organist Doewe Kraster. De dienst op eerste kerstdag is om 9.30 met ds. Jan Kortleve en organist Doewe Kraster.