Agenda

Kerstvoorstelling 'Aan de kade' in vanBeresteynDatum: 
vrijdag 19 december 2014 19:00

 

20141210_2014_haven-1.gif

VOORSTELLLING - Op 19 december gaan we in vanBeresteyn terug in de tijd. Het is ongeveer 1900. We bevinden ons ‘Aan de kade’ van een haven ergens in het Oostzeegebied. (Oostzeedagen) Bezoekers zijn welkom vanaf 19.00 uur.

De stadsomroeper heeft het de hele dag al omgeroepen: er komt een beroemdheid de haven binnengevaren. Wie het is en wanneer hij of zij er zal zijn, is niet bekend.

Misschien gebeurt het wel aan de Sluiskade in het Veenkoloniaal Museum, misschien buiten op de boot? Maar wie weet staat de beroemde persoon plotseling in de foyer en of verschijnt hij/zij in de theaterzaal, op het podium.

We nodigen je uit om je mee te laten voeren naar 1900, te genieten van de omgeving, de mensen uit die tijd en de leuke kleine acts. Want natuurlijk zijn er zeelui uit alle landen. Ze kunnen zingen en dansen, of mooie verhalen vertellen. Afhankelijk van het weer zijn er ook buiten aan de achterzijde van het museum kleine optredens. De boot wordt verlicht en er zijn vuurkorven. De optredens worden verzorgd door leerlingen van de Muziek-, Dans- en Theaterschool. Vrijwilligers van het museum leiden de bezoekers rond in de Sluiskade en buiten bij de boot. In de foyer is een kleine markt. En natuurlijk verzorgt de horeca van vanBeresteyn de drankjes en de hapjes.

En hoe het ook verloopt of de beroemde persoon er al is of niet, vanaf 20.00 uur gaat iedereen in de grote zaal in en daar speelt het verhaal zich dan verder af.

Kaarten kosten € 2,-- en deze gelden alleen voor de voorstelling in de zaal. Van 19.00 uur tot 20.00 uur zijn de activiteiten in de foyer en het museum gratis.