Agenda

Kerstmarkt centrum VeendamDatum: 
zaterdag 20 december 2014 13:00 tot 21:00

 

Op zaterdag 20 december zal voor het eerst tijdens de kerstmarkt in Veendam een kerstmanintocht plaatsvinden met fakkeltocht. In deze fakkeltocht zijn alle kinderen welkom mee te lopen met fakkels. De kerstman is om 16.38 uur op het station van Veendam waar hij wordt ontvangen door de deelnemers aan de fakkeltocht.

Vervolgens zal hij, in de arreslee, meerijden in de fakkeltocht en zal hij via het Museumplein rond 17.30 uur arriveren bij de levende kerststal op het Veenlustplein/Raadhuisplein. Waar iedereen verwelkomt zal worden door burgemeester Sipke Swierstra.

De organisatie van de Kerstmarkt Veendam is op zoek naar jongens en meisjes die het leuk vinden om mee te doen aan de fakkeltocht.  Om de fakkeltocht zo feestelijk mogelijk te maken roept zij iedereen op om verkleed te komen als wijze, herder, schaapje, engeltje of naar eigen creativiteit. Natuurlijk mogen ook kinderen zonder kerstoutfit of die niet van verkleden houden gewoon meedoen!
De organisatie van de kerstmarkt heeft 250 fakkels besteld voor de liefhebbers dus zorg dat je op tijd aanwezig bent. Uiteraard mag je ook meelopen met je eigen (Sint Maarten) lichtje. Alle deelnemers aan de fakkeltocht dienen uiterlijk om 16.30 uur aanwezig te zijn op het station.

Kerstmarkt Veendam
De sfeervolle kerstmarkt is op zaterdag 20 december van 13.00 - 21.00 uur met Moonlightshopping en op zondag 21 december van 13.00 - 17.00 uur. Dit is tevens een koopzondag. Het publiek zal weer kunnen genieten van traditionele en speciale producten, een levende kerststal, de nostalgische tram Wildervank, activiteiten voor kinderen en diverse muzikale optredens. Kortom: Hier vier je kerst, Veendam.

Gratis parkeren
Het publiek kan het gehele jaar gratis parkeren in Veendam, men dient er echter wel op toe te zien in de blauwe zones zichtbaar een parkeerschijf in de auto te leggen. 

Op zaterdag 20 en 21 december zal traditiegetrouw weer de kerstmarkt plaatsvinden in het centrum van Veendam. Ook dit jaar heeft de organisatie van de kerstmarkt geregeld dat er een kerststal met schaapjes zal zijn.

Kerstmarkt Veendam
De kerstmarkt is op zaterdag 20 december open van 13.00- 19.00 met aansluitend moonlightshopping tot 21.00 en op zondag 21 december van 13.00- 17.00. Dit is tevens een koopzondag. Het publiek zal weer kunnen genieten van traditionele en speciale producten op de sfeervolle kersmarkt, de nostalgische paardentram, activiteiten voor kinderen en diverse muzikale optredens.