Agenda

Kerst familieconcertDatum: 
zaterdag 20 december 2014 20:00

 

Kerst familieconcert Muziekvereniging Voorwaarts en het
Algemeen Veendammer Mannenkoor

Op 20 december aanstaande geven Muziekvereniging Voorwaarts en het Algemeen Veendammer Mannenkoor een kerstconcert in gezellige familiesfeer. Bekende kerstliederen en moderne werken zullen op een unieke en verrassende manier te horen zijn. Ook verrassend zullen de verschillende combinaties tussen koor en orkest zijn. Een boeiende avond geschikt voor jong en oud.

Het harmonieorkest, dat eerder dit jaar vierde dat Ruud Extra al tien jaar de leiding heeft, is in het laatste decennium niet alleen qua ledenaantal en -kwaliteit sterk gegroeid, maar heeft zich ook ontwikkeld tot een orkest dat al lang niet meer een repertoire heeft dat enkel bestaat uit marsmuziek. Bij Voorwaarts wordt op dit moment met veel enthousiasme muziek gemaakt die varieert van klassiek tot modern. Deze veelzijdigheid uit zich ook bij de kerstconcerten die het orkest al meerdere jaren gegeven heeft.

Het koor zingt al jaren in het Gronings en ook op dit concert zullen veel liederen te horen zijn met prachtige Groninger teksten. Op  woensdagavond repeteert het koor in Dukdalf. Er wordt dan niet alleen hard gewerkt, maar er is ook veel tijd voor plezier. De leden komen na een avond zingen dan ook heerlijk ontspannen weer thuis. Dirigent is Aukje Broekema-Poortman en deze avond begeleidt Milou Luitjens het koor op de piano.

Het optreden zal plaats vinden van 20:00 tot ± 22:15 uur in de Margaretha Hardenbergkerk, Torenstraat 108, in Wildervank.

De entreeprijs bedraagt € 5,00.