Agenda

Meespeelmiddag en Peter en de Wolf
in de Grote kerk te WildervankDatum: 
zondag 30 november 2014 16:30

 

20141123_DSC_3613.JPG

MEESPELEN - Maar liefst 22 enthousiaste deelnemers treden zondagmiddag 30 november aan met het voltallig Veenkoloniaal Symfonie Orkest  (VKSO) tijdens de jaarlijks terugkerende Meespeelmiddag.  De Meespeelmiddag is bedoeld om amateurs - van jong tot oud -met minimaal B niveau, een unieke en leerzame muzikale ervaring te laten opdoen, door hen plaats te laten nemen binnen een symfonisch orkest. Om zich goed voor te bereiden, ontvingen de deelnemers ruim van te voren twee toegankelijke muziekpartijen om deze thuis in te studeren. Voorafgaand aan het concert, repeteren zij samen met het  orkest.  Om 16.30 uur zullen de goed voorbereide deelnemers  zich met het Veenkoloniaal Symfonie Orkest presenteren in de Grote kerk te Wildervank. Onder leiding van dirigent Lubertus Leutscher zal het muzikaal beoogde resultaat ten gehore worden gebracht aan het aanwezige publiek. De  muziekwerken, welke de deelnemers samen met het orkest uitvoeren zijn: 'Moonlight Serenade'  en 'New York, New York'                                                                                                     

Bovendien wordt er deze middag het muzikale sprookje: 'Peter en de Wolf' uitgevoerd door het VKSO. Hiervoor worden vele kinderen (7/8 jaar) uitgenodigd, die lessen hebben gevolgd over dit befaamde sprookje. Verteller van dit muzikale sprookje is oud-burgemeester Ab Meijerman.            

Deze middag is een samenwerkingsverband met Muziek- Dans- en Theaterschool Veendam. Het programma ziet er als volgt uit:

  • Delen uit Carmen Suite no.1  G. Bizet
  • Theme uit Schindler's List vioolsolo: Heleen Pol  J. Williams
  • Peter en de Wolf, verteller: Ab Meijerman  S. Prokofjev
  • Moonlight Serenade G. Miller
  • Theme uit New York, New York  J. Kander en F. Ebb

Locatie: Grote kerk, Torenstraat 80 te Wildervank 
Aanvang: 16.30 uur
Entree: volwassenen € 5,00 kinderen gratis