Agenda

Theatervoorstelling Geachte heer Bach in
Grote Kerk WildervankDatum: 
zaterdag 15 november 2014 20:00

De Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank organiseert samen met Stichting Muziektheater Assen de concertante theatervoorstelling “Geachte heer Bach”.

Op diverse plaatsen in het land is deze succesvolle voorstelling al opgevoerd. De commissie is daarom verheugd dat we in Veendam, Wildervank en omstreken de mogelijkheid krijgen om deze voorstelling te bezoeken en kennis te maken met de beroemde Bach.

De voorstelling vindt plaats op zaterdag 15 november om 20.00 uur naar de Grote Kerk, Raadhuisstraat 8 te Wildervank.

De voorstelling bevat hoogtepunten uit Bach’s orgelliteratuur en stukken voor sopraan, fluit en orgel.

In “Geachte Heer Bach” neemt acteur Dick van Veen in de rol van Johann Sebastian Bach de toehoorders mee naar het leven en werk van deze grote componist en musicus. Ook vertelt hij over het muzikale klimaat van de eind zeventiende, begin achttiende eeuw. En laat hij ons kennismaken met de mens Bach, diens gezin, opdrachtgevers en collega’s. Andersom ontdekt Bach het orgel van de een-en-twintigste eeuw.

Dit muziektheaterstuk is een zoektocht naar een leven, naar een tijdsbeeld, een geschiedenis en vooral naar muziek, waaronder veel geestelijke en kerkmuziek. Het is een frisse, onverwachte en ontroerende voorstelling over de vraag die iedereen zich in het leven stelt: “Wie ben ik ?”

Aan “Geachte heer Bach” werken mee:

Acteur: Dick van Veen
Orgel: Wietse Meinardi
Sopraan: Alina Rozeboom
Fluit: Berta van der Kolk
Tekst: Janine Hoekstein
Regie: Jos Visscher
Producent: Stichting Muziektheater Assen.

Kaarten, à € 15 en € 10 voor jongeren tot 16 jaar, zijn vanaf 45 minuten voor aanvang in de kerk verkrijgbaar.

Zie verder: www.muziektheater-assen.nl