Agenda

Harry Mulisch’s meesterwerk De Ontdekking van de Hemel
met Waldemar Torenstra in vanBeresteynDatum: 
zaterdag 8 november 2014 19:30

 

20141023_VanB_nov_8_HummelinckStuurmanTheaterproducties_Ontdekkingvandehemel_fotoPIEK_web.jpg

TONEEL - De ontdekking van de Hemel, het meesterwerk van Harry Mulish wordt wel gezien als het beste Nederlandse boek aller tijden. Het legendarische 900 pagina’s tellende boek vol symboliek, humor en liefde werd al eerder verfilmd en is nu voor het eerst bewerkt voor toneel.
In deze bewerking neemt het personage Mulisch, meester van de dwarsverbanden, de rol van verteller en commentator op zich. Hij stuurt het verhaal en geeft relativerend, komisch en actueel commentaar.
‘De ontdekking van de hemel’  is het verhaal over de intense vriendschap van Onno Quist en Max Delius. Samen raken ze in de ban van de mooie celliste Ada Brons. Zij krijgt een relatie met Max en vervolgens met Onno. Dan blijkt Ada zwanger. Bij de geboorte is niet alleen onbekend wie van de twee de vader is, maar ook welke allesomvattende missie dit kind te wachten staat.

De cast bestaat uit Waldemar Torenstra, Sieger Sloot, Genio de Groot en Marijn Claes.
Marcel Otten tekent voor de bewerking, de regie is in handen van Ignace Cornelissen die eerder veel succes had met de toneelproducties  Oog om Oog en De Passievrucht.

De voorstelling heeft een inleiding waar ingegaan wordt op de totstandkoming van de voorstelling en de keuzes van de regisseur en dramaturg.

Zaterdag 8 november.
Aanvang van de inleiding is 19.30 uur, aanvang voorstelling is 20.15 uur.
Kaarten zijn online te koop via de website www.vanberesteyn.nl en verkrijgbaar bij de theaterkassa, geopend op werkdagen van 13.00 – 16.30 uur en één uur voor aanvang van een voorstelling