Agenda

Orgelconcert Wilbert Berendsen in Grote Kerk WildervankDatum: 
zaterdag 1 november 2014 20:00

20141020_Orgelconcert_Wilbert_Berendsen_Wilbert-poster.jpg

 

GROTE KERK  - Zaterdag 1 november organiseert de Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank een orgelconcert met een extraatje. Wilbert zal naast het bespelen van het Walcker-orgel ook een presentatie geven over het enorme Walcker-orgel in Doesburg. Beide orgels zijn met elkaar verbonden door Hinderk Bosch uit Wildervank die beide orgels (mede-) financierde. Het orgel in Doesburg komt oorspronkelijk uit Rotterdam en heeft een bewogen geschiedenis, ook heeft dit orgel als referentie gediend bij de restauratie van het orgel in Wildervank. Wilbert speelt vervolgens een prachtig programma met orgelwerken van o.a. van Reger, Franck, Langlais en Mendelssohn.

Het begint om 20:00 uur. 
De toegangsprijs is 8 euro. 
Locatie: Grote Kerk, Raadhuisstraat 8, 9648 JV  Wildervank

20141020_Orgelconcert_Wilbert_Berendsen_wilbert-doesburg.JPG

Biografie
Wilbert Berendsen is cantor-organist van de Protestantse Gemeente Angerlo-Doesburg, waar hij de vaste bespeler is van onder meer het monumentale Walcker-orgel uit 1916.

Hij behaalde zijn diploma Docerend Musicus Orgel en Kerkmuziek in 1994 en Uitvoerend Musicus Orgel in 1997, na een studie bij Hans van Nieuwkoop aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.

In 2001 voltooide hij een studie Koordirectie bij De Lindenberg in Nijmegen. In 2007 was hij finalist van het Nationaal Improvisatieconcours in het Orgelpark en in 2008 nam hij deel aan het Internationaal Orgelimprovisatieconcours in Haarlem.

Sinds 2010 is Wilbert Berendsen vaste dirigent van de Doetinchemse Bachvereniging. Verder heeft hij een bloeiende les- en concertpraktijk en studeert hij Beiaard bij Frans Haagen aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht.