Agenda

Talentenjacht voor jonge bands in VeendamDatum: 
vrijdag 31 oktober 2014 19:00 tot 23:30

 

De jongens en meiden van de werkgroep “Breakdown” organiseren al enige tijd maandelijkse jamsessies in jongerencentrum Break. Een platform waar jong muzikaal talent elkaar kan ontmoeten, inspireren en kan uitwisselen op het gebied van muziek. Onlangs is het idee ontstaan om een wedstrijd te organiseren voor jonge, opkomende bands uit de omgeving. Onder de naam “Breakdown’s Battle of the Bands” wordt 31 oktober de wedstrijd gehouden in Break.

De werkgroep trekt gezamenlijk op met het jongerenwerk van Compaen, de muziek, dans- en theaterschool Veendam en de muziekdocent van scholen voor het voortgezet onderwijs. Drive-In Show Club Create is een startende onderneming door jongeren die op deze avond het licht en geluid verzorgen.

Iedereen tot ongeveer 27 jaar is welkom om, samen met zijn of haar band, hun eigen geluid te komen laten horen. In overleg mogen ook andere muziekgroepen meedoen aan de battle. Er zijn drie prachtige prijzen te winnen, die de winnende band helpt om te werken aan de professionaliteit. De winnaar mag een demo opnemen in de popkelder van het Van Berensteyn. De tweede prijs houdt een twee uur lange bandcoaching in die door de muziekschool Veendam wordt gegeven. De derde prijs is een optreden met het 10-jarig jubileum van het Van Beresteyn.

Vrijdagavond 31 oktober is Break open vanaf 19.00 uur tot 23.30 uur. Zowel jong als oud is dan welkom aan Jan Salwaplein 3 in Veendam en de toegang is gratis.

Gaan jullie deze uitdaging aan? Of wil je meer informatie? Mail dan naar jc-break@live.nl of bel naar 0638234563. Ook is Breakdown te vinden op:  www.facebook.com/breakdown.sessies.