Agenda

Jubilerende verenigingen geven gezamenlijk concertenDatum: 
zaterdag 8 november 2014 20:00

 

Regionaal Vocaal Ensemble_IMG_8953_4.jpg

Dit jaar viert het Regionaal Vocaal Ensemble uit Veendam zijn 25-jarig jubileum. Om dit te vieren heeft het koor een groot werk op het programma gezet: ‘Die Jahreszeiten’ van Joseph Haydn. Haydn had veel succes geoogst met zijn andere en bekendere oratorium ‘Die Schöpfung’ en schreef deze indrukwekkende muzikale ode aan de vier seizoenen in de herfst van zijn leven. Het Regionaal Vocaal Ensemble staat onder leiding van dirigent Anne E. de Bruijn.

Het koor wordt begeleid door het symfonieorkest De Harmonie uit Groningen. Dit orkest, geleid door dirigent Gerard Wiarda, viert dit jaar zijn veertigste jaar en gaf afgelopen voorjaar succesvolle jubileumconcerten, onder meer in De Oosterpoort. Haydn heeft Die Jahreszeiten voor een uitgebreide orkestbezetting geschreven. Het orkest is voor de gelegenheid versterkt met een fortepiano.

De rol van Hanne wordt vertolkt door de jonge sopraan Vera Alkemade. Zij is afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam. De tenor Rudmer de Vries neemt de rol van Lukas voor zijn rekening. Hij is afgestudeerd aan de conservatoria van Groningen en Den Haag in zang en op hoorn. Tim Maas, bariton, zal de vertolking van Simon op zich nemen. Hij studeerde zang aan de conservatoria van Den Haag en Hamburg. De solisten hebben alle drie hun sporen al op diverse podia verdiend.

De concerten zijn op zaterdag 8 november in de Grote Kerk te Wildervank (Raadhuisstraat 8) en op zaterdag 15 november in de Immanuëlkerk te Groningen (aan het Overwinningsplein). Beide concerten beginnen om 20:00 uur.

De entree bedraagt in de voorverkoop € 15,00 en aan de zaal € 17,50. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen € 5,00 korting. Kaarten zijn te bestellen via kaartverkoop@regionaalvocaalensemble.nl of via 0598-626094.

Meer informatie over deze concerten en over beide verenigingen, is te vinden op www.regionaalvocaalensemble.nl en www.deharmoniesite.nl.