Agenda

Groei & Bloei lezing bloembollen, knollen en wortelstokken
door Jaap DuijsDatum: 
maandag 20 oktober 2014 19:30

 

20141007_Groei_en_Bloei_april02.jpg

LEZING - Op maandag 20 oktober 2014 wordt er in Wijkcentrum De Dukdalf te Veendam een lezing gegeven over “bloembollen, knollen en wortelstokken” door Jaap Duijs. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00.  Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 150 afdelingen en rond de 40.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 11 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage’s en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Jaap Duijs heeft in Otterloo een kwekerij waar in de volle grond en onder wandelkappen gekweekt wordt. Het motto van de kwekerij is: “Kweekt met de seizoenen mee”. Hij zal ons aan de hand van dia’s de grote variatie aan bloemen van bollen, knollen en wortelstokken gedurende de seizoenen laten zien. Verder zal hij vertellen over het gebruik van winter- en zomerbollen in de tuin en hij zal uitleg geven over de veredeling van bloembollen en de vele jaren die nodig zijn om nieuwe soorten te verkrijgen. Dhr. Duijs neemt bollen mee voor de verkoop!