Agenda

Buurtwerk Veendam Noord komt naar u toe deze herfstDatum: 
woensdag 22 oktober 2014 13:00 tot 14:30

20140917_20130815_124006.jpg

BUURTWERK - Gewapend met gratis warme chocolademelk, koffie en thee gingen buurtwerkers Hans Strijbosch, Evelien Korf en Ineke van Loo van Welzijnsstichting Compaen woensdag  10 september de straat op. Hun doel: de Veendammers een stem geven en bijstaan met informatie en advies. Ook  de dames van Wijk- en Buurtbeheer Centrum Veendam waren deze middag vertegenwoordigd. Er zijn veel interessante gesprekken gevoerd met spontane voorbijgangers over de ontwikkelingen in de wijk, zorg, welzijn, geld, wonen en werk.

‘Wij vinden het belangrijk dat er meer tijd gestoken wordt in het verzamelen van signalen en ideeën uit de samenleving. Dit sluit ook goed aan bij de veranderende verhouding tussen lokale overheid, professionals en bewoners. Hierbij worden wijkbewoners actiever betrokken bij het zelf participeren in projecten ten gunste van hun eigen omgeving. Mooie initiatieven die al zijn ontstaan zijn bijvoorbeeld de Koffieochtend en het Volkstuinenproject van Beste Buur in Veendam Noord. Dit wordt nu volledig door en voor wijkbewoners georganiseerd. Wij ondersteunen mensen graag bij soortgelijke initiatieven. Daarom gaan wij graag de dialoog aan met mensen.’ Alsdus Evelien Korf.

Tijdens deze vruchtbare middag zijn diverse signalen naar boven gekomen. ‘Ik ben mijn baan kwijt en heb moeite om de rekeningen te betalen. Kan ik hier nog wel blijven wonen? ‘De zorg wordt onbetaalbaar en voor mij onbereikbaar nu ik zoveel moet bijbetalen!’ ‘Ik maak me zorgen over mijn buurman, hij vereenzaamt en verwaarloost zichzelf. Wat kan ik doen?’ ‘Ik begrijp niks van die papierwinkel, kan ik hulp krijgen bij mijn thuisadministratie?’ Maar ook ‘Hebben we hier een jongerencentrum in Veendam dan? Wat gaaf! Ik kom gauw een keer kijken.’ ‘Ik zou zo graag iets gezelligs doen met onze straat. Hoe pak ik dat aan?’

 

Binnenkort gaan zij weer de straat op om nieuwe verhalen op te halen. Bent u er ook bij?

U vindt de buurtwerkers op de volgende locaties:

  • Woensdag 22 oktober, Meridiaan, van 13.00 – 14.30 uur
  • Woensdag 12 november, o.b.s. de Braskörf,
    locatie Cornelis Jetseslaan 13.00 – 14.30 uur
  • Woensdag 3 december, Volkstuinen Somerlustweg, van 13.00 – 14.30 uur