Nieuws

Oude tijden herleven tijdens Dickens Festijn Sorghvliet



IMG_2852.jpg

Tijdens het Dickens Festijn Sorghvliet kwamen alle personages uit de boeken van de Engelse schrijver Charles Dickens tot leven. De Wijkvereniging Sorghvliet en Wijk- en Buurtbeheer Sorghvliet hadden samen een club gevormd om dit festijn bij en in het winkelcentrum aan De Reede te laten plaatsvinden. Al vanaf begin dit jaar is men met de voorbereiding bezig geweest.

Het resultaat was er dan ook naar. Dertig mensen waren allemaal in Charles Dickens stijl gekleed. Bij ongeveer 30 kraampjes was er een verscheidenheid aan waren te vinden met eigengemaakte lekkernijen, snuisterijen en bloem- en kerststukken. Ook hadden ondernemers van het winkelcentrum hun stands met waren geplaatst. Een kiepkerel was als streekeigen bijgevoegd, en door Ontwedder Gaarv’n werden oude boerenambachten uitgebeeld. Er liep een ‘arme schoffie’ rond, en was blij met een kommetje soep. De Wildervankster Paardentram paste ook goed in het Charles Dickens decor.

IMG_2825.jpg

De kniepertjes en spekkedikken waren weer in trek, en ook de traditionele glühwein. Voor de kinderen draaide een jongen in Charles Dickens kledij de lekkerste suikerspinnen. Wegens groot succes bleek de vuurmeester te weinig snert bij zich te hebben.

In Zalenverhuur Sorghvliet (voorheen de Dukdalf) zong het Brokekoor uit Westerbroek, geheel in stijl gekleed, mooie Christmas carols. Het dweilorkest Wakker Worden speelde in het winkelcentrum. Een levende kerststal, inclusief Jozef en Maria, completeerde met ezel, schapen en konijnen het geheel.

IMG_2811.jpg

Het Dickens Festijn Sorghvliet is met een geschat aantal bezoekers van 800 personen goed bezocht geweest. Voordeel is ook dat er na het winkelen gemakkelijk een uitstapje kon worden gemaakt. Alle ingrediënten hebben garant gestaan voor het welslagen van de kerstmarkt. De organisatie denkt dan ook zeker aan een vervolg.  

 Met het ontbreken van politieke partijen op de kerstmarkt wilde men het in de kerstsfeer houden zoals het hoort.

IMG_2846.jpg


Fotoalbum van 
Fotoalbum: