Nieuws

Kerstactie 2016 Westerschool voor de
Voedselbank Veendam-Menterwolde



Westerschool_resize.png

In navolging van de afgelopen jaren houdt de Dalton Westerschool in Wildervank ook dit jaar weer een Kerst-actie voor de Voedselbank Veendam-Menterwolde. De school hoopt dat ze ook dit jaar veel mensen weer een leuke kerst kunnen bezorgen en hun maatschappelijke betrokkenheid op deze manier kunnen laten zien. En ook dat de leerlingen van de school door de actie leren dat het niet vanzelfsprekend is dat je elke dag voldoende eten en drinken hebt. Ook Wieringa’s Knappertjes zal dit jaar de actie weer sponsoren met eigen producten en zorgt voor de dozen. 

De actie vindt dit jaar plaats van maandag 19 december tot en met donderdag 22 december. In de actieweek kunnen de artikelen voor aanvang van de lessen in de eigen klas worden ingeleverd in de dozen, die in de lokalen klaar staan. Producten dienen buiten de koelkast te kunnen worden bewaard en niet over de datum te zijn. Ook omwonenden zijn weer van harte welkom hun gift te komen afgeven op school. Of u kunt het meegeven aan de leerlingen van de Dalton Westerschool.

Voedselbank Veendam-Menterwolde heeft vooral behoefte aan: 
potten/blikken groente, appelmoes, blikken soep, pannenkoekenmix, aardappels, melk, yoki, slagroom,
(kerst)koekjes, (kerst)chocolade, pakken/flessen drinken, chocolademelk, chips, koffiemelk, pinda’s, bonbons, borrelnootjes, stroop, hagelslag, pindakaas, jam, chocopasta, macaroni, leverpastei, knakworstjes, rijst, kroepoek, roosvicee, tomatenpuree, koffie, mayonaise, ketchup, vruchten in blik, rookworsten en thee.

Daarnaast is er ook behoefte aan de volgende non-food artikelen:
douchegel, afwasmiddel, luiers, maandverband, shampoo, tandpasta, wc-papier en keukenrollen.