Wildervank (zat) verspeeld zege in slotseconden

Door Jacob Kuipers

Wildervank (zat) heeft in de thuiswedstrijd de punten gedeeld met Damacota: 3-3. Na 35 minuten spelen was het Damacota die enig 'vuurwerk' ten toon spreidde. Een goed schot van een Pekelder-aanvaller, wist de doelman van Wildervank pareren. De thuisclub kwam met 1-0 voor maar de bezoekers wisten op gelijke hoogte te komen: 1-1. De eerste helft had de ploeg van oefenmeester Dontjer een optisch overwicht, zonder dat ze gevaarlijk werden. Maar in de tweede part liet Wildervank zich van een andere zijde zien.

De Woortmanslaan bewoners namen direct het initiatief en kregen opgelegde kansen. Het leek wel een schuttersfestival voor de 'kooi' van Damacota. Maar het speeltuig mistte precisie. Toch moest de thuisclub oppassen om niet verrast te worden. Een geweldig afstandsschot kon de doelman van Wildervank niet onder controle krijgen en het leer plofte als een 'bom' tegen het net: 1-2. In de 75ste minuut kwam de terechte gelijkmaker voor Wildervank: 2-2. Daarna werd het nog 3-2 en de roodhemden van Wildervank leken op 'rozen' te zitten.

Maar Damacota vocht voor wat ze waard waren en in de allerlaatste seconden wisten ze de 3-3 op het bord krijgen. En dat werd ook de eindstand.