Sport

Zaalvoetbal V&Z Veendam - week 38



zaalvoetbalr.gif

ZAALVOETBAL - De eerste wedstrijden zijn weer gespeeld in het seizoen 2016-2017. Jammer dat op het laatste moment Rainbow Events zich nog afmeldde. In de Hoofdklasse spelen nu zeven teams en als we daar een competitie mee gaan spelen zouden de teams maar twaalf wedstrijden spelen. Daarom heeft het bestuur besloten dat we na de competitie nog een halve competitie gaan spelen en dan alle punten gaan optellen, zodat de kampioen bekend wordt. Er zal dit seizoen geen team degraderen in de hoofdklasse.

Hoofdklasse
Promovendus Osman Gazi won met 5-3 van Draaijer Schilder.

Eersteklasse
MF Shipping won met 6-4 van Prins Elektro en M. Jager scoorde drie doelpunten voor MF Shipping. Riklis Karto Hair – Autobedrijf Smid Meeden werd een gelijkspel: 3-3. Beste Hypotheek won met 8-1 van Werkmax. Gijsman zag twee keer geel en dus rood en is voor de volgende wedstrijd geschorst. En dan volgt er een wedstrijd schorsing. Voor Beste Hypotheek scoorde T. Altundas vier goals. Kuko Kozijnen won met 3-2 van JS-Viro. En daar liet de topscoorder van het vorig seizoen D. Ottema (Kuko Kozijnen) direct weer zien dat hij het scoren nog niet is verleerd. Want hij scoorde drie goals.

Tweedeklasse
SWO won met 4-1 van OLRO Workwear. Door ondermeer twee doelpunten van Jagersma. Ook Gadero won. En van Calker-Heikens was het slachtoffer en werd met een 10-1 nederlaag van het veld geveegd. Bijmolt en Stienstra scoorden namens Van Gadero elk vier keer. Riviera United 'droogde' Slagerij K. Nieland af met 9-1. J. Puister en Veen scoorden namens Riviera United elk twee keer. Slagerij Nieland kreeg wel kansen, maar wist het speeltuig niet in het doel te krijgen. Aan de andere kant wist men dat wel en ze gingen er met een grote uitslag er vandoor. Govilla Futsal haalde flink uit en Stukadoorsbedrijf Oldenburger werd het 'kind van de rekening': 6-0. M. Vasse en Muurman scoorden namens Govilla Futsal.

Derdeklasse
Twee nieuwe teams mochten gelijk 'aan de bak' in deze klasse. In een spannende wedstrijd trok Salone di Claudia aan het langste eind door met 4-3 te winnen van Rijschool Hillenga. D. Schipper scoorde alle vier goals voor Salone di Claudia.
Status Bar won met 5-2 van Kruit en Kramer. Eikema en P. Buurmeijer scoorden ieder twee doelpunten. Go Kleine Panda won met 6-2 van Tiba Kids. Weisenbach had zijn vizier goed staan en scoorde vier- van de zes doelpunten voor Kleine Panda. En Tiba Kids moet nog wat aan hun scorend vermogen doen. Veel kansen dus, maar weinig 'wol'.

Vierdeklasse
In deze klasse werden drie wedstrijden gespeeld. Van Ringh won met 4-0 van CGKV De Kandelaar. L.Hoving scoorde twee doelpunten voor Van Ringh. Veendam Fanatics won met 3-1 van GHV/Vastgoed Partners. SCA Hygiene haalde fors uit tegen Titanium en won met 11-2. Door drie goals van D. Dijk en twee doelpunten van Iliohan, Middel en M. Jonker.

Het viel op dat de teams niet goed kijken wanneer men zaaldienst heeft, deze week was het twee keer raak waarvan we nog één hebben kunnen bereiken en de andere kan een boete tegemoet kan zien van 25 euro. Het bestuur wil de teams er ook op wijzen dat men zelf verantwoordelijk is voor het goed invullen van de wedstrijdformulieren en fouten niet meer worden gewijzigd.

Ook is de aanvoerder verantwoordelijk voor de doelpuntenmakers, dus kijk na de wedstrijd even op het wedstrijdformulier of alles goed is ingevuld, want deze week stonden weer een paar goaltjesdieven niet vermeld en waren de formulieren slecht ingevuld.