Nieuws, 112

Ongeval met meisje (11) Beneden Oosterdiep-Voormolenstraat Veendam



_MG_1565.jpg

BENEDEN OOSTERDIEP -  Maandagmiddag is een 11-jarig meisje aangereden op de t-splitsing Beneden Oosterdiep / Voormolenstraat (Autorama) toen ze door haar moeder naar school werd gebracht op de fiets.

Nadat de moeder de weg was overstoken volgde het meisje die hierbij in botsing kwam met een aankomende voertuig. De automobilist heeft getracht de aanrijding te voorkomen, hierbij heeft hij een verkeerspaal geraakt en stond een deel in het middenberm.

De bestuurster van een aankomende auto, afkomstig van de Voormolenstraat, zag opeens een meisje door de lucht vliegen en bood eerste hulp. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen voor eerste hulp, maar al snel bleek dat de ambulance hulpverleners het meisje stabiel kon krijgen, en werd de trauma helikopter teruggeroepen.

_MG_1583.jpg

Het meisje is met hoge spoed overgebracht naar het ziekenhuis met letsel aan haar hoofd. De bestuurder is met de schrik vrijgekomen en had lichte schade aan zijn auto. Tijdens het ongeval is Beneden Oosterdiep tijdelijk afgesloten geweest.

De Verkeers Ongevallen Analyse ( VOA ) heeft het ongeval in kaart gebracht, waarbij gebruik word gemaakt van de dashboard camera die in het betrokkende voertuig heeft opgenomen

Fotoalbum: