Regio

Open Monumentendag 2016: Met Statenleden op excursie
langs monumenten in de provincie Groningen



provincie_groningen.png

MONUMENTEN - Op zaterdag 10 september nodigen Provinciale Staten inwoners van de provincie uit deel te nemen aan een busexcursie langs enkele unieke monumenten in de provincie Groningen. Het gaat hierbij om monumenten met (herstelde) aardbevingsschade als gevolg van de gaswinning. Met de excursie willen de Staten van Groningen aandacht vragen voor het cultureel erfgoed dat onze provincie rijk is én het belang van het behoud van monumenten benadrukken. Geïnteresseerden hebben de keuze uit twee routes en kunnen zich tot 2 september aanmelden voor de busexcursie op 10 september via www.provinciegroningen.nl/busexcursie.

Twee routes
Inwoners van de provincie Groningen kunnen kiezen uit twee busroutes. Bij ieder monument op de route stopt de bus en volgt een korte rondleiding. Naast Statenleden reizen er ook deskundigen mee die vertellen over de ingewikkelde problematiek rond het versterken van monumenten met schade. Beide routes starten om 13.00 uur en eindigen rond 17.00 uur bij het provinciehuis. Route 1 brengt een bezoek aan: Plaats Melkema in Huizinge, de molen in Westwijtwerd, de kerk in Eenum en het dorpshuis in Leermens. Route 2 stopt bij het dorpshuis in Leermens, de Fraeylemaborg in Slochteren en de kerk in Overschild.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich tot 2 september aanmelden voor route 1 of route 2 via www.provinciegroningen.nl/busexcursie. Vanwege een beperkt aantal plaatsen in de bussen is aanmelden noodzakelijk en vindt deelname plaats op volgorde van aanmelding. Meer informatie over de opstapplaats volgt na aanmelding.