Nieuws

Afsluiting schooljaar Cbs 't Haimstee met poedergevecht



IMG_5881.JPG

GEKLEURD OPSTAAN - Ieder jaar wordt op Cbs ’t Haimstee in Veendam de afsluiting van het schooljaar gevierd. Met ieder jaar een andere activiteit erbij. Voor dit was gekozen voor een poedergevecht met allerlei kleurtjes. Een van de ouders in de ouderraad was met het voorstel gekomen. Ook ouders en leerkrachten werden even weer kind. En de leerlingen konden niet alleen elkaar, maar ook de leerkrachten even lekker in poeieren. Ze waren er heel geestdriftig mee bezig. Op zo’n laatste dag mag dat. Van het spektakel genoten ook de toeschouwers op veilige afstand.

IMG_5817.JPG

Vooraf zijn er andere activiteiten gehouden. Om 18 uur startte de afsluiting met  het ‘kleedjesverkoop’, waarbij de kinderen hun spulletjes aan de ouders konden verkopen. Aansluitend werd in het speellokaal allerlei optredens gegeven. Dit alles kon noodgedwongen niet buiten plaatsvinden vanwege de weersvooruitzichten, en dat bleek een wijs besluit. Als het poedergevecht niet door had kunnen gaan was er na de zomervakantie nog een herkansing geweest. De kinderen waren behoorlijk in spanning, maar gelukkig kon het poedergevecht losbarsten.

IMG_6027.JPG

De geurtjes van het bereiden van lekkere dingen hing nog steeds in de school. Er werden lekkere hamburgers gebakken, heerlijke kookworsten bereid, en er was te genieten van poffertjes. Lekkere ijsjes waren ook wel in trek. De standjes werden bemenst door de leerkrachten. Het is heel druk geweest. Cbs ‘t Haimstee heeft 145 leerlingen.

IMG_6141.JPG

Vandaag was het opruimen voor de leerkrachten, en hebben ze nog van een gezamenlijke lunch genoten. Voor interim directeur Pieter Oosterhof was het tevens zijn afscheid van de school en zijn collega’s.  

Fotoalbum: