Regio

Terugblik op een fantastisch DelfSail



IMG_1274.JPG

DELFZIJL - De zesde editie van DelfSail heeft ruim 500.000 bezoekers getrokken. Op het maritieme evenement DelfSail in Delfzijl waren ruim 200 schepen te bewonderen, waaronder tientallen tallships en de grootste vloot van varend erfgoed ter wereld. DelfSail werd gekenmerkte door een gemoedelijke sfeer met ook een zichtbaar trots publiek. Het evenement was een geweldige opsteker voor deze regio, dat veel te bieden heeft en ook heel gastvrij is.

IMG_2064.JPG

Er werd met volle teugen genoten van het royale aanbod op dit bijzonder gebeuren, met de prachtige zeilschepen uit alle hoeken van de wereld. Met daarnaast de optredens van topartiesten, entertainment op de kades en vuurwerk. Het evenement werd ook gekenmerkt door een gemoedelijke sfeer, met het publiek van heinde en verre.

IMG_0482.JPG

Wim en Dorethé van Riet uit Gennep (Limburg) hebben in een hotel overnacht om voor de Sail in een mooi plekje te kunnen bemachtigen. Dat door flinke regenbuien werd geplaagd. Ze lieten zich er niet door ontmoedigen. Dit regen brengt verder geen overlast, zoals bij hen in Limburg. De grote zeilschepen vinden ze prachtig. Ze hebben zelf ook jaren in Friesland gezeild, en de botenwereld blijft trekken. Met een valk en een maril sloep was het wel het kleinere spul.

IMG_1315.JPG

Bij monde van de heer Harm Post heeft het bestuur kenbaar gemaakt zeer trots te zijn op het verloop van DelfSail, en op de duizenden bezoekers die zichtbaar hebben genoten van deze editie.

IMG_0669.JPG

Door het bestuur werd tevens een vooruitblik gemaakt met de bekendmaking dat DelfSail in 2021 weer plaats zal vinden.

Fotoalbum: