Nieuws

Eigen CD opnemen in Wildervank



 

 

WILDERVANK - Van 23 mei t/m 4 juni organiseert AE audio productions uit Muntendam weer de Open Opnameweken. Tijdens deze weken kun je professionele opnames laten maken voor je eigen CD of YouTube video. Producer Arnoud van der Laan wil hiermee solisten, koren en ensembles de kans bieden om tegen een laag tarief hoogwaardige opnames te maken.

De Opnameweken vinden plaats in de Grote Kerk in Wildervank. Deze kerk heeft een fantastische akoestiek en Van der Laan nam er al veel CD’s op. Het is een hele fijne ruimte om in te werken. De eerste opnameweek zit er inmiddels op. Net als de afgelopen jaren was het weer bijzonder gevarieerd; van klassiek tot wereldmuziek, luisterliedjes en jazz. Zo zijn er opnames gemaakt met o.a. cellisten van het Noord Nederlands Orkest en het Nationaal balletorkest, diverse koren, studenten, maar ook solisten op bijzondere instrumenten zoals een alpenhoorn en een Japanse koto. De muzikanten komen niet alleen uit Nederland overigens. Er zijn ook deelnemers uit Duitsland en vrijdag komt er een klassieke zangeres uit Amerika om opnames te maken. “Als je gewoon een leuke opname wilt maken voor familie en vrienden ben je uiteraard ook van harte welkom” merkt Van der Laan op. Iedereen kan meedoen.

Er kunnen dagelijks opnamesessies worden gereserveerd tussen 09:00 en 22:00 uur. De minimum boeking is een uur, maar de meeste deelnemers komen twee uren of langer. Er kunnen ook video-opnames worden gemaakt met meerdere camera's en daar wordt ook veel gebruik van gemaakt. Veel deelnemers plaatsen het als demo op hun website of YouTube b.v. en via social media worden de filmpjes veel bekeken en doorgestuurd. Voor één van de eerdere deelnemers pakte dit wel heel goed uit. Annette Scholten is professioneel celliste en begon een paar jaar geleden met het spelen van de lame sonore (zingende zaag). Door het filmpje die we van haar en haar pianiste Nanke Flach maakten bij de Opnameweken, werden ze uitgenodigd voor deelname aan een concours op Sicilië. Ze kregen daar een eervolle vermelding en werden uitgenodigd voor een tournee door Amerika, waarbij ze o.a. optraden in de prestigieuze Carnegie Hall in New York. Terug in Nederland volgden er optredens in het Concertgebouw in Amsterdam, maar ook op het festival Zwarte cross.

Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden. Meer informatie over de opnameweken staat op de website http://ae-audio.nl