Sport

Unieke loopevenementen in Veendam deze zomer!



LOPEN - In 2014 had Veendam de primeur van de eerste Sightseeing Run van Nederland. “Broez’n deur andermans Hoez’n” is een recreatieve hardloopwedstrijd waarbij deelnemers dwars door een aantal gebouwen en bezienswaardigheden lopen. Op zaterdag 20 augustus 2016 vindt de derde editie in Veendam plaats en de organisatie gaat een aantal startbewijzen weggeven!

Sightseeing Run Veendam 2016
Wilt u meedoen aan deze ludieke hardloopwedstrijd? Opgeven kan via de Facebookpagina: www.facebook.com/sightseeingrunveendam. De organisatie geeft ook een aantal startbewijzen weg! Mail voor vrijdag 24 juni 2016 uw leukste hardloopfoto naar sightseeingrun@veendam.nl en win een startbewijs plus hardloopshirt. Bij 555 likes op de Facebookpagina wordt ook een startbewijs met hardloopshirt verloot.

Golfrun 2016
Op zaterdag 18 juni 2016 vindt er nog een primeur plaats in Veendam. De eerste Golfrun van Nederland vindt plaats in Veendam! De Amerikaanse hardlooptrend, waarbij golfen en hardlopen worden gecombineerd, wordt georganiseerd door vier studenten van de Hanzehogeschool Groningen. Op deze dag kunt u kennismaken met de golfsport door middel van clinics van verschillende golfpro’s. Daarnaast hebben deelnemers de keuze uit een run van 4 kilometer of een wandeling van 3 kilometer dwars over de heilige grond van de golfbaan.

Meer informatie
De Golfrun start zaterdag 18 juni om 16.00 uur bij golfclub De Compagnie in Veendam. Deelname kost €10 per persoon en alle opbrengsten gaan naar het Prinses Beatrix Spierfonds. Meedoen? Wees dan snel met inschrijven, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/golfrunveendam.