Agenda

Frans Maas speelt try-out FIRS in vanBeresteyn



Datum: 
zaterdag 11 juni 2016 20:15

 

Firs 610.jpg

Op zaterdag 11 juni staat de voorstelling FIRS in een intieme Toneel op Toneel opstelling in theater vanBeresteyn. Dit door Ursel de Geer geregisseerd stuk is gebaseerd op FIRS, de oude bediende uit De Kersentuin van Anton Tsjechov.
Eric Schneider werd door deze figuur geïnspireerd om een tekst te schrijven waaraan hij tegelijk een avontuurlijk acteursleven kon ophangen. FIRS is de vertelling van een acteur (nog steeds op tournee met De Kersentuin) die elke avond bij thuiskomst in de flat zijn dementerende vrouw vindt, zèlf ooit een gevierde actrice met beroemde toneelouders…

Vorig seizoen schitterde Eric Schneider nog met zijn zoon Beau in “Levenslang Theater” van David Mamet. Voor dit project zocht hij de samenwerking met acteur Frans Maas om er een boeiende solo van te maken. Maas is een Vlaams acteur. Hij os o.a. bekend van rollen in Flikken, Spoed en Witse. FIRS is te zien in de Nederlandse theaters vanaf het seizoen 2017-2018. Een try-out wordt nog dit seizoen gespeeld, in Veendam.

Aanvang 20.15 uur

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl