Regio

Nieuw Talent is te zien en te horen bij
Hotel Landgoed Westerlee



WESTERLEE - Op zondag 22 mei 2016 viert Hotel-restaurant Landgoed Westerlee het 7,5 jarig bestaan. Tijd voor een feestje met diverse natuur- en cultuuractiviteiten en veel Nieuw Talent.

Wandeling door de Garst
In de ochtend verzorgt boswachter Annet de Jong van Staatsbosbeheer een wandeling door de belevingsroute in de Garst waar ook de Slag bij Heiligerlee-Westerlee op 23 mei 1568 heeft plaatsgevonden. De boswachter zal vertellen over de geschiedenis van het gebied en over de aanwezige flora en fauna. U kunt zich voor deze gratis wandeling vooraf opgeven bij het Landgoed. Start en finish is eveneens bij het Landgoed.

Opening Groninger Slingertuin
Om 13.00 uur zal de Groninger Slingertuin bij Landgoed Westerlee officieel worden geopend. De tuin is gerealiseerd door het winnen van de nationale Juichwilg prijs. De opening zal worden verricht door de eigenaar en directeur van het hotel, Paula Karistinos, door wethouder Ricky van den Aker van de gemeente Oldambt en door directeur van Landschapsbeheer Groningen, Jacqueline de Milliano.

Culturele middag Nieuw Talent
Van 13.30 tot 17.30 uur zullen diverse groepen van de muziekscholen uit Veendam en Winschoten hun talenten tonen bij Landgoed Westerlee. Een popkoor, een symfonie orkest, een barok ensemble, een klezmer orkest, een ballet groep, zangeres en gitarist Kira Dekker en Vals Alarm Musicaltheater. Eén en ander kwam mede tot stand dankzij de samenwerking met de gemeente Oldambt, de Stichting Productiefonds amateurkunsten en vereniging de Toon Zetten. Entree van dit evenement is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Griekse volksmuziek en hapjes buffet
Vanaf 17.30 uur is er live Griekse volksmuziek van Kompania Sigá en de mogelijkheid om deel te namen aan een hapjes buffet. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Landgoed Westerlee.