Nieuws

Schmaal opent met giant leap Amigo Ranch Steakhouse
in Borgerswold



IMG_9089.JPG

BEELDBEPALEND - Maandag 25 april is de Amigo Ranch Steakhouse gelegen aan de rand van Borgerswold langs de Veendammerweg officieel geopend. Wethouder Henk-Jan Schmaal verrichtte de opening door als cowboy verkleed een sprong van het dak te maken. Vervolgens trok hij samen met de pachter Magdy Narouz van restaurantpizzeria Amigo uit Muntendam, een ballonnen- welkomstpoort open.

Er is met man en macht gewerkt om binnen een jaar het bijzondere horecapand te doen verrijzen. Het vloeroppervlak beneden meet 400 vierkante meter, boven is er eetruimte van 200 vierkante meter. Met volledig rondom een brede balustrade met zitplaatsen en uitzichten over de waterskiplas, de Veendammerweg en de Langeleegte. In totaal biedt het restaurant plaats voor 450 gasten. Voor pachter Magdy Narouz is het een geweldige uitdaging.  

IMG_8988.JPG

Gezamenlijke uitdagingen
Amigo Pizzeria en Ristorante opende in 2004 haar deuren aan de Kerkstraat in Muntendam. In de Amigo Ranch worden vlees- en visgerechten geserveerd in de sfeer van het Wilde Westen. Alsmede ook de bekende pizza’s en pasta’s. “Nu is het mogelijk om deze culinaire wereld in een indrukwekkende uitstraling verder verkennen en uit te werken”, staat vermeld op hun website. De opening was onder grote belangstelling, en het werd meteen heel druk in het restaurant. Terwijl het buiten erg nat weer was zaten de mensen binnen lekker aan de steak en andere specialiteiten.

IMG_9256.JPG

Het pand is geheel in westernstijl opgetrokken naar een idee van Koen Meijer van het gelijknamige aannemersbedrijf uit Veendam. Meijer wilde iets met de strook landbouwgrond gaan doen tussen het Borgerswold en de Veendammerweg. Aan de aanzet van het project ligt een idee van een forelkwekerij. Maar er moest meer gebeuren dan enkel een forelkwekerij. Gaandeweg heeft het idee van een restaurant gestalte gekregen. Meijer maakte een maquette en ging met de vakmensen binnen zijn bedrijf bestuderen hoe het verder aan te kleden. Er was nog geen duidelijk beeld over, dat is terloops ontstaan. Met hout heeft Meijer altijd al iets gehad, het is ontzettend warm en gezellig. Een forelkwekerij is nog steeds in beeld. Het is dan wel de bedoeling dat anderen de kwekerij dan gaan exploiteren, verstand van forellen heeft Meijer niet.

IMG_9326.JPG

Koen vindt het geweldig hoe de mensen op het horecapand reageren. Via Facebook komen er enthousiaste reacties uit het hele land binnen. Hij is er ook trots op. Komend vanaf Borgercompagnie is het steakhouse het eerste beeldbepalend gebouw.

Mogelijkheden
Met de steakhouse is er ook meteen een open verbinding vanaf de Veendammerweg met Borgerswold gecreëerd. Borgerswold is langs de Veendammer weg goed verstopt geweest. Wethouder Schmaal heeft mensen gesproken die 15 jaar lang twee keer per dag langs het Borgerswold hebben gereden zonder te vermoedden dat het ernaast ligt.

IMG_9288.JPG

Het restaurant gaat aansluiten tot een groter geheel en staat niet meer op zichzelf. De Borgerswold Experience met het klimpark begint nu ook vorm te krijgen. Het terrein van de voormalige vuilstort wordt met chalets aan het water ingericht en met botensteigers. “Het is een unieke kans met een unieke plek”, zegt Schmaal. “En verder komen er chalets de heuvel op. Ook zullen er chalets aan het water langs de Veendammerweg verrijzen, met een bospad vanaf het Borgerswold”.

Schmaal; “Het unieke van Borgerswold is dat al deze dingen gerealiseerd kunnen worden. Het plan heeft in 2013 vorm gekregen. Dit restaurant is een mooi voorbeeld hoe goed het is gelukt om iets unieks neer te zetten. De sfeer dat het uitstraalt past goed binnen het gebied. Naast het Steakhouse is een waterpartij aangelegd waaraan 10 chalets worden gebouwd. Over deze waterpartij kan men met een boot straks het restaurant bereiken, en ook vanaf het restaurant het Borgerswold invaren. De verbinding ligt al klaar”.

IMG_9340.JPG

Buffer
Mensen vragen zich vaak af waarom er na de aanleg van Borgerswold een brede strook landbouwgrond was blijven liggen naast de Veendammerweg. Koen Meijer weet het antwoord van zijn vader. De reden ligt gelegen in het feit dat de weg een provinciale 80 km weg was. De buffer tussen een provinciale weg en een park moet minimaal 50 meter zijn. Sinds de overdracht van de weg van provincie naar de gemeente is de weg binnen de bebouwde kom komen te liggen, met een maximum snelheid van 50 kilometer. En is de buffer in dubbele zin niet meer aan de orde.


 
Fotoalbum: