Laatste competiewedstrijd en finale zaalvoetbal V&Z
TTK wint de beker

ZAALVOETBAL - Maandagavond werd het seizoen 2015/2016 afgesloten met de laatste competitiewedstrijd en de finale van de beker.

Om 19.45 uur werd er gespeeld om de derde plaats voor de beker en die strijd ging tussen Slagerij Karel Nieland en Galacticos 1. Hoofdklasser en kampioen had weinig problemen met de tegenstander en het werd dan ook 2-8 voor Galacticos 1 en daarmee werd Galacticos 1 derde en slagerij Karel Nieland vierde. Om 20.30 uur werd de finale gespeeld onder zeer grote belangstelling tussen Futsal Topbrands en TTK. Het werd een spannende strijd waar TTK het meest aan de bal was, maar Topbrands er steeds gevaarlijk uit kwam. TTK kwam met 0-1 voor door een eigen doelpunt van J. Breeuwsma  en in de tweede helft scoorde J. Brust de 1-1 en vier minuten later maakte N. Londeman er 2-1 van en in de vijfendertigste scoorde Topbrands nogmaals door M. Maros en leek de strijd gestreden. Bij TTK kreeg Hamming nog geel van de zeer goed leidende scheidsrechters Puister/Hofman. TTK kwam terug op 3-2 door een doelpunt van K. Bijl en ging de vaste doelman wisselen voor een veldspeler die als doelman ging spelen en Topbrands maakt geen gebruik van de man meer situatie en TTK geloofd nog in een goede afloop en het pakte ook goed uit, want Hamming kwam weer binnen de lijnen na zijn strafminuten en scoorde in de veertigste minuut een prachtige doelpunt en bracht de stand weer gelijk. Er werd in de laatste minuut niet meer gescoord en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Na zes strafschoppen was het beslist en mocht TTK dan eindelijk de wisselbokaal in ontvangst nemen uit handen van de voorzitter van V&Z. Al met al was het een zeer spannende en zenuw slopende finale onder grote publieke belangstelling.

Om 21.45 uur werden door de voorzitter de kampioenen, topscoorders, minst gepasseerde doelman en de winnaar van de fairplay gehuldigd en dit gebeurde onder genot van een drankje en een hapje die werden aangeboden door het bestuur van V&Z. Alle winnaars werden gefeliciteerd met hun prijs en bleef het nog lang gezellig in de kantine van de Wildervanckhal.
Volgend seizoen hopen wij dat het weer op vrijdag kan en we hebben daar wel vertrouwen in. Het zou ook goed voor iedereen zijn om het dan weer een keer in het Indoorcentrum te doen, maar dan zal er wel eerst moeten worden gepraat met Sportplein, want na alle gebeurtenissen ligt de bal bij Sportplein en niet bij V&Z.

Onze dames wonnen 22 april met 6-4 van Be Quick 2 dames en 29 april spelen de dames weer thuis, maar die wedstrijd wordt gespeeld in Ruitershorn in Muntendam en de aanvang is 20.00 uur.

Verder werd er afgelopen week ook nog gespeeld in de competitie en daarvan zijn de uitslagen: In de hoofdklasse: Beautysalon Jannie- Wilsumer Chalets 3-4, Galacticos – Sportplein 2-2. In de eerste klasse was nog een wedstrijd te spelen en die ging tussen Galacticos 2 en Autobedrijf Smid en werd 8-3 en daarmee verspeelde Autobedrijf Smid een plaats in de hoofdklasse. In 2A won Wekmax met 5-2 van Boomkwekerij Bijmolt en door deze zegen is Werkmax tweede geworden . SWO Veendam won met 7-0 van OLRO Workwear en OLRO Workwear heeft het seizoen afgesloten zonder strafminuten en had ook elke wedstrijd een lijnrechter en coach en was daarmee de winnaar van de Fairplaybokaal. In 3A won Smurfit/Kappa met 5-3 van Galacticos 3. In 4A werd Team 49 ers-v.Ringh 1-4 en Avebe-Veendam Fanatics werd 3-3.

De Winkler Prins competitie gaat nog een paar weken door na de meivakantie en de uitslagen van vorige week waren: Zvv Veendam 1894-Qawi Fc werd 0-8. Fc. Groningen verloor van koploper Fc. Doner met 0-17. Fc. Poster verloor van Zvv Muntendam met 3-4 en daar kreeg Staal van Fc. Poster rood voor het trappen van een tegenstander. The Black Boys- Fc. Kings werd 2-14.